Naar inhoud

Open-zondag Expo 'Bewegen langs trage wegen' en win tragewegenkaarten

Deze informatie is niet meer actueel!
Van hut naar haar. Van hier naar ginder. Te voet of met de fiets door veldwegen, bospaden, kerkwegels en doorsteekjes. Ons dorp ligt bezaaid met dergelijke paadjes die vaak een verbinding maken tussen en naar dorpskernen. Dit netwerk van trage wegen biedt een alternatieve en verkeersveilige route voor schoolgaande kinderen, om boodschappen te doen of om je favoriete vereniging op te zoeken.

Wanneer

  • zondag 10 december
    10.00 uur tot 17.00 uur

Locatie

Agora gemeentehuis Markt 12450 Meerhout

Contact

T
014 24 99 28

Extra

Bijna alle trage wegen hebben een historische achtergrond. Het zijn getuigenissen van oude verbindingen tussen dorpskernen (kerkwegels) of van vroegere doorgangen voor landbouwers (karrensporen). Trage wegen vertellen heel wat over de eigenheid van een dorp of een streek. Ze zijn vaak levend erfgoed waarover heel wat anekdotes en legendes bestaan.

 

De tentoonstelling werpt een blik op de geschiedenis van deze paadjes. Daarnaast toont ze waarom trage wegen zo belangrijk zijn voor ons.

De expo houdt een open-zondag op 10 december van 10 tot 17 uur. Ieder bezoekend gezin ontvangt een set tragewegenkaarten (zolang de voorraad strekt) na het oplossen van een gemakkelijke vraag over de trage wegen. Het antwoord is terug te vinden in de tentoonstelling.

Alle activiteiten