Naar inhoud

KWB Berg

Naar jaarlijkse gewoonte organiseerde de KWB van Meerhout-Berg de laatste zaterdag van augustus hun gezinsbarbecue. Hiermee wil het bestuur de wijkmeesters en leden bedanken voor hun aanwezigheid op de vele activiteiten van het afgelopen werkjaar. Tegelijkertijd is het een ‘merci’ gericht aan de vele helpende handen. En die zijn er veel te vinden in Meerhout-Berg.

Van de vier gehuchten van de gemeente Meerhout is dit er ééntje om ‘u’ tegen te zeggen. Maar liefst 191 van de 900 huisgezinnen zijn aangesloten. En ze worden verwend!

Op de maandelijkse vergaderingen trachten zowel de leden van het dagelijks bestuur als de wijkmeesters socio-culturele activiteiten te organiseren waarin elkeen zijn gading vindt.

En laat ze daar echte krakken in zijn! Afgelopen werkjaar stonden het jaarlijks succesvolle wandelcriterium, het kindvriendelijke gezinsweekend, een aangename kiennamiddag, een sfeervolle avonddropping en gezonde kooklessen op het programma. Waar ze echter krantenkoppen mee haalden, was het live optreden van Will Tura. De opbrengst hiervan werd gekoppeld aan die van het wandelcriterium. Daarmee werden maar liefst drie projecten gesteund die door de KWB-afdeling gekend waren doordat leden ervoor werkten. In het Keniaanse Kabondo kunnen door deze bijdrage drie seniorenhutten gerestaureerd worden. Het Chileense kindertehuis ‘Hogar Nuestra Señora de la Paz’ in het dorpje El Carmen, opgericht door zuster Elisa Mottart, kan herstellingen uitvoeren aan gebouwen. Maar ook het plaatselijke gehandicaptenhome ’t Volderke deelde mee in de prijzen. De bewoners, die nu kunnen gaan genieten van een afgewerkte thuis, zijn niet meer weg te denken in de leefgemeenschap en het straatsbeeld van Meerhout. Vermits in 2008 het twintigjarig bestaan werd gevierd, was dit dus een logische keuze.

Het uitdelen van de cheques tijdens de barbecue deed menig mensenhart deugd. Het sterkte het voornemen en de wens om in de toekomst een vervolg te breien aan dit succesverhaal van KWB Meerhout-Berg.

Locatie

Feestzaal De Kapel
St. Jozeflaan 10
2450 Meerhout
T 014 30 07 93

Contact

Hilde Rutten Bergstraat 27 2450 Meerhout
M 0498 48 74 21