Naar inhoud

Hippisch Zorgcentrum Heikenhof

Het ‘Hippisch Zorgcentrum Heikenhof’ wil door middel van paardrijden zowel kinderen als volwassenen met een verstandelijke of fysieke handicap of met gedragsstoornissen dé sportieve tijd van hun leven geven.

 

Hippisch zorgcentrum Heikenhof brengt mensen met een beperking samen met het meest geduldige en eerlijke wezen op aarde: het paard. In een rustige en beschermde omgeving kunnen kinderen en volwassenen zich ontspannen en plezier beleven met de paarden, en kan er ook therapeutisch gewerkt worden. Rekening houdend met specifieke beperkingen, kan iedereen toch zijn eigen mogelijkheden ontdekken: van snoezelen tot aangepast paardrijden, van huifbed rijden tot koetstochten.

 

Het hippisch zorgcentrum Heikenhof staat voor een gemoedelijke sfeer en persoonlijke aanpak, zowel voor instellingen, zorgvoorzieningen, scholen als voor individuele personen met een beperking. Het integrale concept is vrijwel uniek in de regio:

- iedereen, ongeacht de aard of ernst van de beperking, kan hier met paarden omgaan, op de manier die het best bij hem past.

- het betrekken van de eigen therapeut bij het omgaan en rijden van de paarden, wordt mogelijk gemaakt en aangemoedigd.

- omdat de band met de ouders of vaste begeleiders zo belangrijk is, worden ook zij betrokken bij het hele gebeuren, en kan er samen op ontdekking gegaan worden.

 

 

Locatie

Hipppisch Zorgcentrum Heikenhof

Genelaar 51

2450 Meerhout

Contact

Nele Raets Genelaar 51 2450 Meerhout
M 0475 50 23 22

Locatie

T 0475 50 23 22