Naar inhoud

Promotiedag Drieprovinciënroute

Drieprovinciënroute

Eén tocht - drie provincies.

Zondag 3 juni 2018 wordt weer de verbinding gemaakt tussen de provincies Antwerpen, Vlaams-Brabant en Limburg. Tussen 8 en 15 uur kan je vertrekken in Tessenderlo, Laakdal, Meerhout, Ham of Beringen. Kies nog even de afstand die je in de benen hebt en dan ben je klaar voor een gevarieerde fietstocht over mooie fietswegen. In Meerhout vertrek je aan Feestzaal De Kapel, St. Jozeflaan 10.

Eens onderweg fiets je door de natuur en langs niet te missen trekpleisters. Op elke vertrekplaats kan je de tijd nemen om te genieten van een lekkere snack en drankje.

De deelnameprijs bedraagt 4 euro. In ruil daarvoor ontvang je een inschrijvingskaart met bon die recht geeft op een lokaal gerecht in één van de vertrekpunten. Elke deelnemer is bovendien verzekerd.

In Beringen serveren ze je een heerlijke croque monsieur, in Tessenderlo een lekker krokant broodje met barbecueworst, in Laakdal zwarte of witte pens, in Meerhout overheerlijke smoutebollen en in Ham kan je een heerlijke friet verorberen.

Er zijn 3 afstanden die je kan doen: de volledige tocht van 63 km of een verkorte lus van 35 km (Tessenderlo-Beringen) of 39 km (Meerhout-Ham-Tessenderlo-Laakdal). Wie alle vertrekpunten passeert en daar een stempel haalt, maakt kans op mooie prijzen!

 

De Drieprovinciënroute is ontstaan in Meerhout, waar Edward Mertens de herinnering aan de leurders levendig wilde houden. Deze doorgaans kleurrijke figuren trokken met hun koopwaar per fiets naar nabije maar ook vaak verre bestemmingen om haring, stoffen en huisraad aan de man te brengen. Soms bleven zij dagen onderweg en werden bevoorraad door vrachtwagens. Anekdotes over hun belevenissen zijn legio. Hun ras is blijkbaar uitgestorven, alhoewel...

Het aanvankelijk genoemde Leurderspad werd omgedoopt in een meer attractieve benaming Drieprovinciënpad.

 

Meer info vind je op www.drieprovinciënroute.be of op 013 35 33 31.

Download de GPX-file van de Drieprovinciënroute en laat je navigeren door je GPS!

Datum van het bericht: zondag 03 juni 2018
Alle nieuws