Naar inhoud

Zuurstof geven aan je vereniging via het lerend netwerk. Cultuurverenigingen grijp je kans!

lerend netwerk 2016-2017

Elke vereniging komt vroeg of laat een paar uitdagingen tegen. Dat is een feit. Maar hoe ga je met die uitdagingen om? En hoe betrek je daar anderen bij?

Vorig jaar werkten negen verenigingen uit zes gemeenten intensief samen in een lerend netwerk. Jeugdensemble Yota nam er deel aan. Tijdens vormings- en intervisiesessies gingen zij op zoek naar goede manieren om hun vereniging klaar te maken voor de toekomst. Ze leerden technieken om vrijwilligers en leden te betrekken, oefenden brainstormtechnieken en ondersteunden elkaar in intervisiegesprekken.

Het lerend netwerk is een initiatief van de projectvereniging Cultuurnetwerk Kempen. Dit is een intergemeentelijk samenwerkingsverband tussen Balen, Dessel, Geel, Laakdal, Meerhout, Mol en Retie.

Dit jaar bieden we dit traject opnieuw aan.

 

Inschrijven doe je voor 15 oktober.

 

Lerend Netwerk: enthousiaste verenigingen!

Voor elke vereniging in het lerend netwerk was het antwoord dat gevonden werd een antwoord op maat: andere manieren om met elkaar te vergaderen in het bestuur, meer betrokkenheid bij de leden, nieuwe bestuursleden, nieuwe leden, een grotere bekendheid,…

 

Wat houdt het in?

Je vereniging krijgt de kans om gratis (!) een traject te volgen gedurende 7 maanden. Van de deelnemende verenigingen wordt een engagement gevraagd gedurende de hele periode. We sluiten af met een toonmoment in september.

Je kan gerust met een aantal personen van je vereniging in het traject stappen. We raden zelfs aan om dit met meerderen te doen!

Hans Bouwen begeleidt het hele proces op een deskundige en enthousiaste manier. Hans Bouwen is gespecialiseerd in het begeleiden van veranderingsprocessen in verenigingen.

 

Lees de getuigenis van Yota!

Onderaan kan je de getuigenis van Jeugdensemble Yota lezen.

 

Hoe inschrijven?

Neem voor 15/10 contact op met het team cultuur, E ann.lodewijckx@meerhout.be, T 014 24 99 28. Laat weten dat je interesse hebt en wij zorgen voor de rest! Lukt het echt niet voor 15/10 maar toch geïnteresseerd? Laat dit dan ook weten.

 

En verder?

Daarna zal je gecontacteerd worden door Hans Bouwen om een afspraak te maken. Hij komt graag langs bij je vereniging om in detail uit te leggen wat er te gebeuren staat. Daarna kan je je je inschrijving als definitief beschouwen.

 

Data Lerend Netwerk: volgende zondagen van 9 tot 12 uur

  • 3 en 17 december 2017
  • 7 en 21 januari 2017
  • 18 februari 2018
  • 18 maart 2018
  •  15 april 2018
  •  20 mei 2018
  •  17 juni 2018
  •  9 september

 

 

Datum van het bericht: donderdag 21 september 2017
Alle nieuws