Naar inhoud

Infosessie 'Zo lang mogelijk zelfstandig wonen'

zorgwonen

De  thema's woningaanpassing, thuisdiensten en dagopvang komen er aan bod. Niet alleen de aanpassingen aan je woning, maar ook adviesmogelijkheden en premies hieromtrent worden toegelicht. Je krijgt ook een overzicht van andere thuisdiensten die de sociale dienst van het ocmw aanbiedt. Je komt er meer te weten over de werking van cado.

 

Praktisch

Het infomoment vindt plaats op maandag 16 april 2018 om 13.30 uur in het gemeentehuis van Meerhout. De infosessie is gratis en vooraf inschrijven is niet nodig.

Nadien krijg je nog een lekker proevertje aangeboden door Veresto, de nieuwe leverancier van warme maaltijden.

Woningaanpassing

De meeste ouderen willen zo lang mogelijk in hun eigen woning blijven wonen. En terecht, je eigen woning is je thuis. Met het ouder worden, verlopen bepaalde zaken vaak wel moeilijker. Dan kan het handig zijn om aanpassingen te doen aan je woning zoals het vervangen van je bad door een inloopdouche, het verhogen van je toilet, het installeren van een traplift … . Zulke kleine aanpassingen kunnen je leven vaak enorm vereenvoudigen. Je kan je gratis of tegen een kleine vergoeding laten adviseren over deze aanpassingen. Daarnaast heb je ook recht op een aantal premies die de kosten van deze verbouwingen kunnen drukken.

 

Thuisdiensten

Gezinshulp, poetsdienst, warme maaltijden aan huis … al die zaken zorgen voor praktische ondersteuning, als een oudere dat zelf niet meer kan.

 

Cado

Hoe zorg je ervoor dat iemand niet alleen moet eten? En dat de uren niet voorbij kruipen zonder dat er sprake is van enig warm menselijk contact? Dagopvang kan een oplossing bieden.

 

En familie?

Soms wil je ouders, grootouders of een gehandicapt familielid in je woning opvangen of je volwassen kleinkinderen laten inwonen. Welke mogelijkheden heb je dan? En wat zijn de gevolgen van samenwonen in een zorgrelatie? Deze nieuwe woonvorm met al zijn mogelijkheden wordt ook uitgebreid toegelicht tijdens de infosessie

 

Datum van het bericht: maandag 16 april 2018
Alle nieuws