Naar inhoud

Ook in 2018 zijn er energiepremies, fiscale voordelen en energieleningen

isoleren huis

In Vlaanderen worden in 2018 diverse stimuli gegeven voor energiebesparende maatregelen bij renovatie. Daarnaast kunt u ook een energielening tot 15.000 euro aanvragen via het energiehuis in uw buurt, om uw energiebesparende investeringen te financieren.

Het pakket energiepremies wordt toegekend en uitbetaald door de netbeheerders (Eandis of Infrax). De nadruk ligt op isolatiemaatregelen in bestaande woningen en op investeringen in groene energie zoals een warmtepomp of een zonneboiler. Voor wie grondig renoveert en minstens 3 energiebesparende investeringen uitvoert, werd de totaalrenovatiebonus ingevoerd.

 

Bij een E-peil voor nieuwbouw van maximaal E30 (bouwaanvragen vanaf 2018) krijgt u automatisch een korting op de onroerende voorheffing van 50% gedurende 5 jaar. Bij een E-peil van maximaal E20 bedraagt de korting 100% op de onroerende voorheffing, eveneens gedurende 5 jaar.

 

Voor Ingrijpende Energetische Renovaties (IER) is er een korting op de onroerende voorheffing bij een E-peil van maximaal E90 (5 jaar – 50% korting) en maximaal E60 (5 jaar – 100% korting).  Voor Ingrijpende Energetische Renovaties (IER) is er ook een korting op de onroerende voorheffing bij een E-peil van maximaal E90 (5 jaar – 50% korting) en maximaal E60 (5 jaar – 100% korting).

 

Alle informatie over de energiepremies en fiscale voordelen zijn terug te vinden in de brochure ' Energie sparen vanaf 2018? Vraag je premie aan! '. Deze brochure kan je downloaden op www.vlaanderen.be/nl/publicaties, of je kan een gedrukte versie bekomen op de dienst milieu van het gemeentehuis.

Datum van het bericht: donderdag 28 december 2017
Alle nieuws