Naar inhoud

Bemiddelen tussen buren iets voor jou?

De politiezone Geel-Laakdal-Meerhout werkt al een paar jaar met vrijwilligers. Wij zijn erg tevreden over deze samenwerking, meer nog vrijwilligers zijn voor ons onmisbaar geworden. Dit jaar willen we de veiligheids- en verkeersvrijwilligers uitbreiden met burenbemiddelaars. Een burenbemiddelaar pakt conflicten tussen buren bij de wortel aan, brengt hen samen voor een gesprek en ziet erop toe dat iedereen de kans krijgt om zijn standpunten, emoties, verwachtingen, … kan verwoorden. Hij neemt een neutrale positie in om de spaak gelopen communicatie terug op gang te brengen om zo een duurzame oplossing voor het conflict te vinden.

Iets voor jou?

Zie jij het zitten om burenconflicten op te lossen? Ben je communicatief, integer en onpartijdig? Dan willen we graag met jou samenwerken! De opleiding tot burenbemiddelaar duurt vier dagen en gaat door in Campus Vesta in Emblem (Ranst). Een burenbemiddelaar ontvangt ook een onkostenvergoeding.

 

Infovergadering

Op 12 maart om 19 uur, is er in het Veiligheidshuis Ter Stokt, Stelenseweg 92 in Geel een informatievergadering waar je ook de kans hebt om je kandidaat te stellen. Alle geïnteresseerden zijn van harte welkom. Graag vooraf inschrijven bij onderstaande contactpersoon.

 

Beter een goede buur dan een verre vriend

Beter een goede buur dan een verre vriend. Maar soms botert het niet tussen mensen die dicht bij elkaar wonen en escaleren de frustraties tot een echt probleem. Het kan gaan om verschillende soorten conflicten zoals geluidshinder, erfdienstbaarheden, afwatering, milieu, aanplantingen, huisdieren, huishoudelijk en tuinafval, geurhinder, hygiëne, bouw, hinderlijk en gevaarlijk parkeren, rondhangende of luidruchtige jongeren, (verbale) agressie, algemene buren- en buurtproblemen ... Dankzij burenbemiddeling krijgen deze conflicten geen kans om te escaleren. Een bemiddelaar kan de verstoorde communicatie tussen de buren herstellen en draagt tegelijkertijd bij tot het verstevigen van de sociale binding en het verhogen van het veiligheidsgevoel en de leefbaarheid in de buurt.

 

Meer info over burenbemiddeling en de bijhorende opleiding?

Voor meer info over burenbemiddeling en de bijhorende opleiding kan je de burenbemiddelingscoördinator Jos Delarbre contacteren via mail jozef.delarbre@police.belgium.eu of telefonisch op het nummer 014 56 47 33.

Datum van het bericht: maandag 12 maart 2018
Alle nieuws