Naar inhoud

Meld je aan voor een set tragewegenkaarten!

set trage wegenkaarten

De provincie Antwerpen startte in Meerhout een pilootproject rond trage wegen. Bijna een jaar lang werd er gewerkt aan de tragewegenkaarten, vijf bewerkte luchtfoto’s die de trage wegen in Meerhout letterlijk op de kaart zetten.

Wandel of fiets je langs trage wegen? Wil je graag zo'n set ontvangen, geef dan je naam door.

Er zijn een 200-tal pakketjes tragewegenkaarten voorradig. Indien er meer kandidaten zijn dan sets, worden de kaarten verloot.

Om zoveel mogelijk mensen over een kaart te kunnen laten beschikken, wordt er per gezin maximum één set voorzien. Mensen die een kaart op het gemeentehuis mogen afhalen, worden vanaf 10 maart verwittigd.

Aanmelden kan hier tot 28 februari 2018

Trage wegen. De naam zegt het zelf: het zijn wegen die uitsluitend geschikt zijn voor traag verkeer. Het kunnen bospaadjes zijn, veldwegeltjes of jaagpaden. Wandelaars en fietsers gebruiken ze regelmatig, maar op landkaarten worden de wegen bijna nooit aangeduid. Dat is een gemis, want heel vaak zijn die trage wegen wel nuttig. Het netwerk van trage wegen biedt een alternatieve en verkeersveilige route voor schoolgaande kinderen, om boodschappen te doen of om je favoriete vereniging op te zoeken.

 

Meer info

Ann Lodewijckx

team vrije tijd 

T 014 24 99 28

E toerisme@meerhout.be

Datum van het bericht: donderdag 25 januari 2018
Alle nieuws