Naar inhoud

Nieuwe campagne “overal zonnepanelen”

stroomversneller zonnepanelen

Het Vlaams Energieagentschap en Bart Tommelein, Vlaams minister van Energie, pakken uit met een nieuwe campagne 'Overal zonnepanelen'.  We roepen elke burger op om een groot dak te kiezen dat zonnepanelen ’verdient’.

Tot en met 18 maart kan iedereen enerzijds daken nomineren op de website en anderzijds stemmen op de genomineerde daken. Alleen daken van niet-woongebouwen gelegen in het Vlaamse Gewest komen in aanmerking.

Denk bijvoorbeeld aan een supermarkt, zwembad, KMO, industrieel gebouw, sporthal, ziekenhuis, bibliotheek, school, cultuurcentrum of parochiezaal.

 

Gezinnen hebben de voorbije jaren flink geïnvesteerd in zonnepanelen. 2017 kende zelfs de sterkste groei van de afgelopen vijf jaar. Projecten op daken van niet-woongebouwen komen daarentegen maar traag op gang.

Nu hebben ongeveer 15 op de 100 woongebouwen zonnepanelen, bij niet-woongebouwen nog maar 15 op de 1000.

Met deze campagne willen we het potentieel voor grotere zonneprojecten en de voordelen ervan onder de aandacht brengen van omwonenden, de eigenaars en mogelijke investeerders en zo een bijkomend duwtje in de rug geven om ook met die grotere, niet-residentiële daken aan de slag te gaan. 

Het Vlaams Energieagentschap zal, na afloop van de campagne, de eigenaars van de populairste daken zo veel mogelijk begeleiden indien zij op hun dak een zonneproject willen realiseren.

De burgers die de populairste daken nomineerden, maken dan weer kans op een mooie beloning. Wie op het einde van de campagne per provincie het populairste dak nomineerde wint een aandeel in een Vlaamse energiecoöperatie. Een levenslang voordeel, de moeite om een dak te nomineren en stemmen te ronselen.

 

Nomineren en stemmen kan tot en met 18 maart. Praat mee via #overalzonnepanelen.

Datum van het bericht: donderdag 22 februari 2018
Alle nieuws