Naar inhoud

Groepsaankoop groene stroom en gas

SAK prov 2018 groene energie

Kies voor goedkopere groene stroom en gas

 

Wil jij besparen op je energiekosten? En wil je daarbij ook je steentje bijdragen aan het milieu? Dat kan! De provincie Antwerpen organiseert voor het 9e jaar op rij een groepsaankoop groene stroom en gas. Ook onze gemeente steunt dit initiatief. Inschrijven kan tot 25 september en is vrijblijvend en héél gemakkelijk!

Maandelijks betaal je een energiefactuur voor elektriciteit en/of aardgas. Heb je er al eens bij stilgestaan dat je op deze uitgaven kan besparen? Uiteraard door minder energie te verbruiken maar ook door bewust voor een voordelig energiecontract te kiezen.

 

Veel werk? Toch niet. De provincie Antwerpen biedt haar inwoners opnieuw de mogelijkheid om gratis deel te nemen aan een groepsaankoop groene stroom en gas. Je hoeft je alleen maar vrijblijvend in te schrijven via www.samengaanwegroener.be. Inschrijven kan voor elektriciteit en/of gas en is mogelijk voor iedereen met een leveringsadres in Vlaanderen.

 

De provincie Antwerpen bundelt alle inschrijvingen en biedt die grote groep als één aantrekkelijke klant aan op de energiemarkt. Op een veiling brengen energieleveranciers hun beste bod uit voor een 1-jarig energiecontract voor elektriciteit en/of gas. De leverancier die het meest voordelige bod doet, mag alle deelnemers een 1-jarig energiecontract aanbieden.

 

Je hoeft dus zelf geen prijzen te vergelijken! Na de veiling krijg je een persoonlijk voorstel van de leverancier die voor jouw verbruik het meest voordelige aanbod uitbracht. Pas dan beslis je of je wenst in te gaan op het aanbod. Aanvaard je het aanbod? Dan begeleiden we je bij de overstap naar je nieuwe energiecontract.

 

Begeleiding en inschrijvingen

De provincie zorgt voor de organisatie van de groepsaankoop met een stap voor stap begeleiding, van de vrijblijvende inschrijving tot en met de overstap naar een voordeliger energiecontract. Ook de opzeg van je huidige energiecontract wordt volledig voor jou geregeld.

 

Vrijblijvend inschrijven kan tot en met 25 september via de website www.samengaanwegroener.be (doorklikken op provincie Antwerpen). Je vindt er ook een antwoord op veel gestelde vragen. Neem een jaarlijkse afrekening voor elektriciteit en/of gas bij de hand en schrijf je online in of bel gratis op 0800 21 134.

Heb je geen toegang tot internet, dan helpt de gemeente je graag verder.

 

Succesvolle groepsaankopen de afgelopen 8 jaar

De groepsaankoop van 2017 was een groot succes. Meer dan 118.000 huishoudens schreven zich in. 84.000 gezinnen gingen ook effectief in op het aanbod van de winnende leveranciers. Een gezin bespaarde zo gemiddeld 200 euro op jaarbasis!

 

Ook als je eerder voor een voordelig energiecontract koos (al dan niet via een groepsaankoop), kan je besparen door je in te schrijven. Je huidige contract kan namelijk verlengd worden aan duurdere prijzen.

Datum van het bericht: maandag 12 maart 2018
Alle nieuws