Naar inhoud

Jonkies vliegen uit tijdens MAK 2018

mak

Het tweejaarlijkse amateurkunstenproject MAK is in aantocht. MAK is hét moment om je te laten inspireren door het kunnen van onze dorpsgenoten. Hun creaties kan je bewonderen op één van de zestien locaties. 

Hou alvast volgende data vrij voor dit kunstenfestival: 

  • zaterdag 5 mei         14-18 uur
  • zondag 6 mei           14-18 uur
  • donderdag 10 mei     14-18 uur
  • vrijdag 11 mei           20-24 uur
  • zaterdag 12 mei       14-18 uur
  • zondag 13 mei         14-18 uur  

Voor MAK 2018 gingen we op zoek naar de kunstenaar van morgen; jonge mensen die ons met hun fantasie en enthousiasme een andere kant van de realiteit laten zien. Met wat speuren en het MAK-bouwpakketje kwamen ze piepen. En dat tonen we graag! Op de MAK geven we ze vrije vlucht.

De jonkies worden opgevangen door een schare aan ervaren creatievelingen. Voor elk wat wils, dus.

 

Hun creaties kan je bewonderen op één van de zestien locaties. Schilderijen, tekeningen, beelden, foto’s, handwerk, keramiek, kunst in flessen, miniatuurwerk, … Je kan het zo gek niet bedenken. Heel wat om te ontdekken dus. En de gepimpte vogelkastjes kan je niet missen. Op heel wat plaatsen in Meerhout kom je ze tegen. Als het goed komt, vijfhonderd in totaal.

 

Bijleren kan tijdens de demonstraties met onder andere schilderen, kantklossen en airbrushen. Zelf aan de slag gaan, kan ook tijdens de verschillende workshops. En natuurlijk staat er ook muziek op het programma met concertjes in allerlei genres.

 

Ook deze editie wordt er een wandel- en fietslus vastgelegd die je langs alle locaties brengt. De ruimte rond de kiosk wordt een grote open lucht fototentoonstelling. Het gemeentehuis herbergt een diversiteit aan kunstwerken. De bibliotheek brengt een gevarieerd aanbod met workshops voor jongeren. En ook onder de thuisateliers zijn er interessante pareltjes te ontdekken. Bovendien is MAK 2018 terug te vinden op de Dag van de Jeugd op 12 mei.

 

De inkom is overal gratis.

Het volledige programma kan je hieronder downloaden.

Datum van het bericht: vrijdag 13 april 2018
Alle nieuws