Naar inhoud
persoonsgebonden zaken / veiligheid

Markt 1
2450 Meerhout


T 014 24 99 27
F 014 24 99 57
E-mail

Meer info

Gevonden fietsen

gevonden fietsen

Er worden heel wat gestolen fietsen teruggevonden. De gemeente en de politie besteden hier best veel aandacht aan. Toch blijft het vaak moeilijk om de rechtmatige eigenaars op te sporen. Nog te vaak zijn fietsen niet gelabeld. Slechts 42 procent van de slachtoffers van een fietsdiefstal doet een aangifte. Dit bemoeilijkt het vinden van de eigenaar.
  

Doe aangifte van fietsdiefstal

 
Is je fiets gestolen? Doe dan aangifte bij de politie. Dit kan in elk politiekantoor. Zonder aangifte kunnen we niet achterhalen van wie een gevonden fiets is. Zorg ervoor dat je je fiets gedetailleerd kan beschrijven - merk, type, kleur, bijzonderheden, … Daarom doe je als eigenaar van de fiets best zelf aangifte. Hoe beter de beschrijving, hoe groter de kans dat je fiets wordt teruggevonden. Tip: Neem een foto van je fiets en geef je fiets een persoonlijke toets door bijvoorbeeld een sticker aan te brengen. In geval van diefstal vergemakkelijkt dit je aangifte en verhoogt dit de kans dat je fiets terugbezorgd kan worden.  
De contactgegevens van het wijkkantoor vind je hier.  

Check regelmatig www.gevondenfietsen.be

 
Op de website www.gevondenfietsen.be staan foto’s van teruggevonden fietsen. Aan de hand van een eenvoudige zoekfunctie kan je nagaan of je fiets gevonden is. Check deze site regelmatig. Hij wordt frequent geupdated.  

Neem een kijkje in de gemeentelijke werkplaatsen

Wanneer je de fietsdiefstal aangeeft, krijg je een attest van diefstal mee. Houd dit attest goed bij. Je hebt dit nodig om te bewijzen dat het om jouw fiets gaat wanneer hij teruggevonden wordt. Dit attest heb je ook nodig om in het gemeentemagazijn van de gemeente te gaan kijken of je fiets bij de gevonden fietsen staat. Contacteer de gemeente om na te gaan waar en wanneer je er terecht kan.