Naar inhoud

Meer info

Wandelknooppuntennetwerk Kempense Landduinen

kaart Kempense Landduinen

Wandelnetwerk Kempense Landduinen serveert 340 kilometer wandelplezier in de gemeenten Meerhout, Balen, Geel (Bel en Winkelomhei) en Mol (Heidehuizen).

Zoals bij het populaire fietsroutenetwerk kunnen wandelaars zelf trajecten uitstippelen langs prima wandelpaden, die met elkaar verbonden zijn via knooppunten.
De rechthoekige rood-witte borden met nummer houden je onderweg op het juiste pad.
 

De naam verwijst naar de landduinen die hier en daar in het landschap de kop opsteken.

Het gaat om restanten van oeroude stuifduinen. Sommige zijn enkele tientallen meter hoog, andere zijn minder gemakkelijk te herkennen. De Grote Nete is prominent aanwezig. Verder loodst het netwerk je langs bijzondere stukken natuur en verbazend stille plekjes. Je passeert ook fraaie molensites en charmante kapelletjes. En af en toe bots je op sporen van een spannend stuk geschiedenis of een intrigerend verhaal. Van de Boerenkrijg tot mysterieuze dwaallichtjes …

 

Met behulp van de gedetailleerde overzichtskaart stippel je zelf talloze wandelingen op maat uit.

De kaart kost acht euro. Ze is verkrijgbaar in de meeste Meerhoutse toeristische infopunten.
Online bestellen kan via www.antwerpsekempen.be.
Je kan ook je traject online uitstippelen via www.wandelknooppunt.be.

Ontdek je een probleempje tijdens je trip? Is er een bordje verdwenen, beschreven of uitgerukt? Kun je een tekst niet meer lezen? Geef de routedokter een seintje. De routedokters lossen het probleem waar mogelijk binnen de 72 uur op. Het meldingsformulier vul je in op www.routedokter.be. Alvast bedankt voor je hulp!