Naar inhoud
interne zaken / communicatie

Markt 1
2450 Meerhout


T 014 25 90 62
F 014 24 99 57
E-mail

Meer info

Sociale media

Meer en meer communiceren het gemeentebestuur en het OCMW-bestuur via sociale media. LinkedIn, Twitter, Issuu zijn ondertussen een vaste speler in de mediamix. Toch blijven de websteks hét basisplatform voor deze media.

 

  • Twitter: Op @NieuwsMeerhout verspreidt het gemeentebestuur regelmatig korte berichtjes, meestal met een link naar meer informatie op de gemeentelijke website of de OCMW-website.

In crisiscommunicaties hebben sociale media hun nut al bewezen. Via Twitter kunnen berichtjes snel geretweet worden door volgers, die op hun beurt anderen informeren.

  • Bitly: Een twitterbericht telt maar honderdveertig tekens, daarom worden linken naar websites verkort. Dat gebeurt via de gratis software op de site www.bitly.com; hier worden links op een unieke manier verkort voor ons eigen profiel. Via Bitly kan je ook gemakkelijk opvolgen hoe vaak er op een link geklikt wordt.
  • LinkedIn: Het gemeentebestuur heeft ook een bedrijfspagina op LinkedIn, een meer professionele versie van sociale netwerksites. Op deze pagina belicht en promoot het gemeentebestuur zijn werking. Dit is ook dé plaats om vacatures of projecten bekend te maken.
  • Issuu: Issuu is een web 2.0 toepassing en de eerste aanbieder die voor een breder publiek doorbladerbare documenten maakt. Je vindt hier onder andere de gemeentelijke bladen en bewonerskranten van het woonzorgcentrum.