Naar inhoud
persoonsgebonden zaken / lokale economie

Markt 1

2450 Meerhout


T 014 25 90 67
F 014 30 37 80

Garageverkoop of rommelmarkt

Voor het organiseren van een garageverkoop of rommelmarkt moet je altijd toestemming krijgen van het gemeentebestuur.

 

Waarover gaat het?

Een garageverkoop is een eenvoudige en orginele vorm voor het verkopen van tweedehandsgoederen. Afgedankte maar nog steeds bruikbare en leuke goederen worden voor een zacht prijsje verkocht vanuit de eigen garage, voortuin, op de inrit, onder een tentje enz... Onderaan deze pagina vind je het 'infoblad garageverkoop' met de wettelijke voorwaarden en richtlijnen.

 

Een rommelmarkt is een evenement voor occasionele verkopen waarbij particulieren zich kunnen ontdoen van zaken die ze niet langer nodig hebben = privé-overschotten. Onderaan deze pagina vind je het 'infoblad rommelmarkt' met de wettelijke voorwaarden en richtlijnen.

 

Wat mag je verkopen bij een garageverkoop of rommelmarkt?

Een particulier mag de goederen verkopen die hem toebehoren en die hij niet gekocht, geproduceerd of vervaardigd heeft met de bedoeling ze te verkopen. Met andere woorden: hij mag occasioneel zijn zolder/kelder/tuin enz..leegmaken en verkopen wat hij teveel heeft.

 

Hoe dien je een aanvraag in?

Je doet tijdig (liefst een maand op voorhand) een aanvraag. Voor algemene info over het aanvragen van een activiteit en het aanvraagformulier hiervoor, surft u naar deze pagina:

http://www.meerhout.be/product.aspx?id=157

 

De contactgegevens voor andere vragen over dit soort van activiteiten vind je rechtsboven terug.