Naar inhoud
persoonsgebonden zaken / veiligheid

Markt 1
2450 Meerhout


T 014 24 99 27
F 014 24 99 57
E-mail

Meer info

Wandel-fiets-loop-ruitertochten

fietstocht

Elke wandel-fiets-loop-ruitertocht dien je aan te vragen bij het gemeentebestuur van Meerhout. Hiermee kan vermeden worden dat verschillende tochten samenvallen en verwarring kan ontstaan bij de deelnemers. Ook kan op die basis de veiligheid bekeken worden bij het oversteken van drukke wegen.
Voor welke organisatie moet je een aanvraag indienen?

Wanneer je als organisator een grote wandel-fiets-loop-ruitertocht organiseert (meer dan 50 deelnemers) waaraan iedereen vrij kan deelnemen, ben je altijd verplicht daarvoor een aanvraag te doen bij het gemeentebestuur.


Hoe dien je een aanvraag in?

Een aanvraag kan gebeuren door onderstaand formulier te downloaden, in te vullen en ondertekend te bezorgen aan dedienst Onthaal.

Hoe verloopt de aanvraagprocedure?

Er wordt nagekeken dat het openbaar domein langs waar de tocht loopt toegankelijk en veilig is voor de wandelaars-fietsers-ruiters. Zeer belangrijk is dat het gemeentebestuur enkel toelating kan en mag verlenen voor het openbaar domein, dus voor zijn openbare wegen. Indien men met het parcours afwijkt van de openbare wegen en privaat domein gebruikt, dient de organisator altijd van de eigenaar een schriftelijke toelating in zijn bezit te hebben.
Vervolgens zal de politie advies afleveren. In het kader van de veilgheid voor de deelnemer kan het aangewezen zijn om seingevers in te zetten of bepaalde kruispunten te beveiligen.
Ongeveer drie weken voor het evenement wordt de toelating verleend door de burgemeester.