Naar inhoud
projectbegeleider Herman Thys
Markt 1
2450 Meerhout
T 014 24 99 55
F 014 24 99 57
E-mail

Fietspaden Kiezel

Langsheen de Kiezel komt één van de komende jaren een fietspad aan beide zijden van de weg. De fietspaden komen er vanaf de rotonde in de richting van Geel. Vanaf de rotonde tot aan de Jagersweg komt het fietspad aanliggend aan de rijbaan. Verder door in de richting van Geel, in het zogenaamde buitengebied, komt het fietspad verder weg van de rijbaan.

 

Samen met de aanleg van de fietspaden komen er ook rioleringen waarbij het hemelwater en het afvalwater volledig gescheiden wordt opgevangen. Alle eigenaren van een gebouw moeten ook zo'n scheiding aanbrengen.

 

Het project wordt geraamd op 3,8 miljoen euro het aandeel voor onze gemeente bedraagt 80 000 euro

 

De fietspaden langsheen de gewestweg is een project dat samen met stad Geel en het Vlaams gewest wordt uitgevoerd; de rioleringen worden aangelegd door Pidpa, rioolbeheerder voor de gemeente Meerhout en Aquafin voor de bovengemeentelijke riolering en rioleringen van de stad Geel.

 

Om de aanleg van de fietspaden, rioleringen en nutsleidingen mogelijk te maken werd door de bevoegde Vlaamse minister op 19 augustus 2014 het nieuwe rooilijn- en onteigeningsplan voor het tracé goedgekeurd.

 

Hieronder vindt je de informatie over het project. In de toekomst volgen nog informatievergaderingen.

 

Burgemeester Adriaensenlaan en Gestelsesteenweg

Meer info over dit project vind je hier.