Naar inhoud
projectbegeleider Herman Thys
Markt 1
2450 Meerhout
T 014 24 99 55
F 014 24 99 57
E-mail

Rioleringsproject Jagersweg, Engstraat, Peerdsstraat en omgeving

Er komt een volledig gescheiden rioleringsstelsel in een gedeelte van de Engstraat en omgeving. Dat betekent dat iedere bewoner van deze straten de afvalwater- en regenwaterafvoer van zijn woning op het gescheiden rioleringsstelsel moet aansluiten.

 

Concreet gaat het over een gedeelte van de Engstraat, de Peerdsstraat, een gedeelte van de Jagersweg, de Kortestraat, een gedeelte van de Molenberg en van de Meiberg. Na de eerste informatievergadering voor bewoners zijn er nog knelpunten weggewerkt zoals het verdiepen van de rioolleiding in de Kortestraat en de locatie van het bufferbekken voor regenwater. Verder is er ook beslist om de rotonde aan de kruising van Meiberg en Del weer om te vormen tot een kruispunt.

 

Wegenwerken

Samen met de rioleringswerken laat het gemeentebestuur ook wegenwerken uitvoeren. Er komen op sommige plaatsen ook voetpaden.

 

Aanpak

Eerst worden de nutsleidingen gemoderniseerd in de Engstraat, Peerdsstraat, Jagersweg, Kortestraat en delen van Molenberg en Meiberg. Daarna zijn de rioleringen en de wegen aan de beurt.

Aanleiding voor dit project is de voortzetting van de projecten Biesakker-Boslaan en Molenberg, de sanering van de open riool in Jagersweg en de nieuwe woonstraten Meidoorn en Notenboomstraat.

Het gemeentebestuur neemt de bovenbouw voor rekening, terwijl Pidpa als rioolbeheerder de rioleringen op zich neemt. Eerst voeren de nutsmaatschappijen hun werken uit.

De gemeenteraad en Pidpa keurden het definitief ontwerp goed in september 2015.

 

Kostprijs

De kosten zijn geraamd op 2 510 000 euro, waarvan het gemeentebestuur 834 000 euro betaald.

Voor het gedeelte dat ten laste van Pidpa is, kent de Vlaamse Milieumaatschappij een subsidie toe van ongeveer 966 000 euro.

 

Handelaars

Handelaar blijven zo goed als mogelijk bereikbaar tijdens de werken. Drankshop Koperbrau is tijdelijk verhuisd naar Veldstraat 8.

 

Meer info

www.pidpa.be

Klik hier voor meer info over de inkomenscompensatievergoeding.