Naar inhoud

Meer info

Fosterfietsen

Als werkzoekende zonder eigen vervoer kan je voor twee euro per dag een elektrische fiets huren om te gaan solliciteren of werken. De bedrijventerreinen uit de regio waar geen openbaar vervoer rijdt, worden zo bereikbaar voor iedereen. Hiermee verhogen je kansen op werk.

 

Het project kwam tot stand via de werkgroep Alleman Mobiel nadat tal van werkzoekenden de nood aan eigen vervoer aangaven. Als betaalbaar alternatief kwam de werkgroep op het idee om elektrische fietsen te verhuren.

 

De naam fosterfiets is niet toevallig gekozen. Organisaties en bedrijven nemen als peter of meter de aankoop en het onderhoud de fietsen op zich. Verder betekent to foster ook: versterken of aanmoedigen. In dit geval krijg je als werkzoekende zonder eigen vervoer versterking en verhoog je je kansen op werk. De Sprong vzw neemt de coördinatie en reparaties van de fietsen voor zijn rekening waardoor het project ook bijkomende tewerkstelling in de sociale economie creëert.

 

Werkzoekenden die gebruik willen maken van een fosterfiets, kunnen hiervoor terecht bij de sociale dienst van ocmw Meerhout.