Naar inhoud

Meer info

Jeugdcentrum De Kater

logo De Kater

Begin februari 2009 werd het jeugdcentrum De Kater aan de Sportlaan geopend.Nieuwe jongerenstek: repeteren en amuseren

Met De Kater beschikt Meerhout over een volwaardige jongerenstek met tal van mogelijkheden. Het gebouw bestaat uit een polyvalente ruimte en een vergaderruimte. Hier zullen voortaan de vergaderingen van de gemeentelijke Jeugdraad plaatsvinden. De Kater herbergt ook een volledig geluidsdichte repetitieruimte. Deze laatste werd met de hulp van het provinciebestuur van Antwerpen gerealiseerd.

 

De polyvalente ruimte staat ter beschikking van alle Meerhoutse jeugdverenigingen die aangesloten zijn bij de jeugdraad en de Meerhoutse scholen. Zij kunnen de ruimte tegen een democratische prijs huren voor allerlei activiteiten. Voorwaarde is wel dat de activiteiten op de Meerhoutse jeugd gericht zijn.

 

In de repetitieruimte kunnen jonge muzikanten terecht om individueel of in groep te repeteren. Er wordt voorrang gegeven aan Meerhoutse jongeren van 14 tot 26 jaar.

 

Voor meer info kan je steeds terecht bij Team vrije tijd - 014 24 70 52 of jeugd@meerhout.be .
 

Duurzaamheid voorop

Het gebouw werd gerealiseerd met aandacht voor het duurzaam gebruik van materialen en energiezuinig beheer. Drie warmtepompen zorgen voor de verwarming en het gebouw heeft een partieel groendak. De superisolerende beglazing moet zorgen voor een verdere beperking van de energie-uitgaven.


 

Beheer

Het jeugdcentrum zal voortaan de huisstek worden van Jeugdhuis De Faar vzw. Zij werden van begin af aan betrokken bij het concept van het centrum. Het beheer van het jeugdcentrum werd toevertrouwd aan de verruimde raad van bestuur van jeugdhuis vzw De Faar.

Je vindt hier het retributiereglement voor het gebruik van het jeugdcentrum De Kater.


Adres

Jeugdcentrum De Kater
Sportlaan 18
2450 Meerhout