Naar inhoud
persoonsgebonden zaken / veiligheid

Markt 1
2450 Meerhout


T 014 24 99 27
F 014 24 99 57
E-mail

Meer info

Kansspelen

bingo

Een horeca-uitbater die een kansspel wenst te installeren voor zijn cliënteel moet vooraleer een vergunning wordt afgeleverd door de kansspelcommissie een attest verkrijgen van de burgemeester. Hierin bevestigt de burgemeester dat aan alle voorwaarden wordt voldaan om een kansspel te mogen uitbaten.Wie verleent toestemming tot het plaatsen van kansspelen?

Een bingotoestel in een horecazaak mag niet zomaar geplaatst worden. De kansspelcommissie dient de horeca-uitbater daar toelating voor te geven. De kansspelcommissie zal pas toestemming geven indien de uitbating van de horecazaak wettelijk volledig in orde is. Het is de burgemeester die daarover zijn positief advies moet verlenen.


Hoe dien je een aanvraag in?

Een aanvraag kan gebeuren door schriftelijk een aanvraag te richten aan het gemeentebestuur met daarin volgende gegevens vermeld:

  • naam, adres, telefoonnummer van de aanvrager
  • naam, adres, telefoonnummer van de handelszaak-horecazaak
  • benaming van het kansspel (bingo, ...) dat wordt geplaatst.


 

Hoe verloopt de procedure?

Na ontvangst van de aanvraag zal de politie een plaatsbezoek brengen bij de horeca-uitbater waarbij hij een checklist zal afwerken in het kader van de brandveiligheid en de hygiëne. Indien nodig zal de brandweer verder onderzoek verrichten. Wanneer politie en brandweer positief adviseren, zal de burgemeester een positief advies afleveren tot het plaatsen van een kansspel.