Naar inhoud
groen en milieu

Markt 1
2450 Meerhout


T 014 24 99 49
F 014 30 37 80
E-mail

Meer info

Steriliseren en registreren van katten

Zwerfkatten

Bij katten is 1 + 1 = 6 en zelfs tweemaal per jaar!

 

Jaarlijks 15 000 katten laten inslapen ...

De dienst Dierenwelzijn van de Federale Overheidsdienst Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu pleit ervoor om meer katten te steriliseren om zo de overbevolking in de asielen terug te dringen. Jaarlijks stijgt de kattenpopulatie in België met 6 procent. En spijtig genoeg stijgt het aantal achtergelaten katten evenredig met het aantal geboortes. De asielen zijn dan ook genoodzaakt jaarlijks zo’n 15 000 katten, waarvoor geen nieuwe eigenaar gevonden werd, te laten inslapen.

Sterilisatie is de beste oplossing om de overpopulatie aan te pakken en het aantal gevallen van gedwongen euthanasie te verminderen. Bovendien bieden sterilisatie en castratie heel wat voordelen voor de katteneigenaars. De katers zijn kalmer, zwerven minder rond en stoppen met het afbakenen van hun territorium. De kattinnetjes zijn niet meer krols en lopen minder risico op melkkliertumoren.


Iedereen wint er dus bij om zijn kat vanaf de leeftijd van zes maanden te laten steriliseren. Door je kat te laten steriliseren, help je mee de kattenpopulatie in te perken en toon je je een ware dierenvriend. Vraag raad aan je dierenarts.


Sinds 1 november 2017 is het eveneens verplicht om elke kat te registreren voor ze 12 weken oud is.

 

Meer informatie

 

Indien je meer informatie wenst over deze campagne, of indien je de door de Federale Overheidsdienst Volksgezondheid uitgegeven brochure steriliseren=beschermen wil ontvangen, kan je contact opnemen met:

Voor de registratie van katten: https://www.catid.be/nl