Naar inhoud
interne zaken / communicatie

Markt 1
2450 Meerhout


T 014 25 90 62
F 014 24 99 57
E-mail

Meer info

Huisstijl

gemeentelogo


 

Huisstijl

De huisstijl is het visitekaartje van de gemeente en het OCMW. De huisstijl heeft een grafische en een inhoudelijke component.

Inhoudelijk streven we ernaar om onze brieven, teksten, nieuwsberichten zo duidelijk mogelijk op te stellen, waarbij we zoveel mogelijk vaktermen en ambtelijke taal vermijden.

De grafische huisstijl trekken we zoveel mogelijk door naar al onze publicaties, zodat je al onze uitgaven in een oogopslag herkent.

 

Het gemeentelijk logo

Een ander aspect van de huisstijl is het logo van de gemeente. Het logo bestaat uit het woord Meerhout met daarboven een symbool dat op verschillende manieren geïnterpreteerd kan worden. Je herkent er de vier wieken in van een windmolen, de vier deeldorpen of de vier gewestwegen die het centrum doorkruisen. Na het woord Meerhout volgt een punt. Het punt symboliseert onze vastberadenheid. Onze vastberadenheid om onze gemeente draaiende te houden. Om er een leefbare, aangename en gastvrije gemeente van te maken. Punt uit!

 

Het OCMW logo

Het nieuwe logo van OCMW Meerhout bestaat uit het nationale logo (twee bollen) waar de kleuren en lettertype werden overgenomen van het gemeentelijke logo.