Behaag onze Kempen

Ook dit najaar loopt in onze gemeente de actie ‘Behaag onze Kempen!’. Deze grootschalige actie is intussen aan haar 28e editie toe. De organisatoren willen inheemse en streekeigen soorten promoten. Je kan in september en oktober plantgoed aankopen via de actie.

Organisatoren zijn IOK, Natuurpunt, Velt, JNM en 27 Kempense lokale besturen, waaronder Meerhout.

Begin met je goed te informeren

Zoek je soorten die geschikt zijn voor jouw tuin? Informeer je vooraf goed! Je vindt heel wat nuttige informatie op www.iok.be/bok. Op de website kom je eenvoudig te weten welke haag ideaal is voor jouw tuin. 

Op maandag 10 oktober om 19.30 uur is er een webinar voorzien. We bekijken verschillende soorten bomen en struiken die worden aangeboden via Behaag onze Kempen en zoeken naar geschikte soorten voor elke bodemsoort. Een vogelbosje, een speelbosje voor de kinderen, een eetbare haag… Het kan allemaal! De aanleg en het beheer komen eveneens aan bod. Deelname is gratis, maar vooraf inschrijven is verplicht en kan via www.iok.be/gratis-webinar-behaag-onze-kempen-op-10-oktober. Na inschrijving ontvang je een deelnamelink voor het webinar. 

Streekeigen plantgoed, niets dan voordelen

Behaag onze Kempen biedt inheems en streekeigen haagplantsoen, (hoogstam)fruitbomen, kleinfruit, vruchtbomen, enkele klimplanten, enkele heesters, steunpalen voor fruitbomen, bloemenzaad, bloembollen en compost aan. Inheemse en streekeigen (haag)planten gedijen van nature goed op onze arme Kempense zandgronden. Ze trekken meer diersoorten aan en vergroten de natuurwaarde van je tuin.

Nieuw: knotwilgen!

Vanaf dit jaar breiden we het aanbod van Behaag Onze Kempen uit met knotwilgen. Ideaal voor een nattere ondergrond, maar ook perfect mogelijk in wat drogere omstandigheden.

Hoe bestellen?

Bestellen en betalen doe je via www.iok.be/bok. Bestellen kan vanaf 1 september tot en met 20 oktober.

Afhalen plantgoed

Het bestelde plantgoed dien je zelf af te halen op zaterdag 19 november. Bestelde je tevens een gratis boom via de 1 001 bomenactie dan haal je je plantgoed af op hetzelfde moment als de gratis boom. 

Meer info?

Bezoek de website (www.iok.be/bok), neem contact op via behaag.onzekempen@iok.be of informeer je bij de milieudienst op het gemeentehuis.

Bestel je plantgoed

Gepubliceerd op dinsdag 23 augustus 2022 0 u.

Heb je niet gevonden wat je zocht?

Laat het ons weten.