Behaag onze Kempen

Ook dit najaar loopt in onze gemeente de actie ‘Behaag onze Kempen!’. Deze grootschalige actie is intussen aan haar 27e editie toe. De organisatoren willen inheemse en streekeigen soorten promoten. Je kan in de periode september-oktober plantgoed aankopen via de actie.

Organisatoren zijn IOK, Natuurpunt, Velt, JNM en 27 Kempense lokale besturen, waaronder Meerhout.

Begin met je goed te informeren

Zoek je soorten die geschikt zijn voor jouw tuin? Informeer je vooraf goed! Je vindt heel wat nuttige informatie op www.iok.be/bok. Op de website kan je ook eenvoudig te weten komen welke haag ideaal is voor jouw tuin. 

Streekeigen plantgoed, niets dan voordelen

Behaag onze Kempen biedt inheems en streekeigen haagplantsoen, (hoogstam)fruitbomen, kleinfruit, vruchtbomen, enkele klimplanten, enkele heesters, steunpalen voor fruitbomen, bloemenzaad, bloembollen en compost aan. Inheemse en streekeigen (haag)planten gedijen van nature goed op onze arme Kempense zandgronden. Ze trekken meer diersoorten aan en vergroten de natuurwaarde van je tuin.

Ga voor een groene gevel!

Vanaf dit jaar breiden we het aanbod van Behaag Onze Kempen uit met gevelgroen. Zo bieden we vanaf dit jaar 2 klimhulpen en 4 soorten klimplanten aan om je gevel te vergroenen.

Er zijn verschillende voordelen aan het aanleggen van gevelgroen. Zo zorgen ze in de zomer voor nodige verkoeling. Als je voor de klimplant bestaande verharding gaat weghalen, kan regenwater makkelijker de grond insijpelen waardoor je minder kans hebt op wateroverlast. De planten die worden aangeboden zijn daarnaast ook ecologisch waardevol en dragen bij aan de biodiversiteit. Bovendien tover je met gevelgroen een grijze straat om tot een aantrekkelijke, groene straat.

Hoe bestellen

Bestellen en betalen doe je via www.iok.be/bok. Bestellen kan tot en met 20 oktober.

Afhalen plantgoed

Het bestelde plantgoed dien je zelf af te halen op zaterdag 20 november tussen 9.30u en 11.30u op de afhaalplaats van je keuze.

Meer info?

Bezoek de website (www.iok.be/bok), neem contact op via behaag.onze.kempen@iok.be of informeer je bij de milieudienst op het gemeentehuis.

Gepubliceerd op maandag 9 augustus 2021 0 u.

Heb je niet gevonden wat je zocht?

Laat het ons weten.