Besmetting Covid-19 bij chiro Berg - nog niet alle resultaten gekend

Bij de chirogroep van Berg werd op donderdag 30 juli een besmetting met covid-19 bij een leider vastgesteld. De groep was op kamp in Essen van 16 tot 25 juli. Alle ouders zijn op de hoogte gebracht en aan alle betrokkenen uit de bubbel van de besmette persoon is gevraagd om zich te laten testen.

De resultaten daarvan zouden vandaag bekend zijn, dit is ook zo voor de meerderheid van de geteste personen. Voor een kleine minderheid is dit helaas niet het geval. De personen waarvan de resultaten binnen zijn, zijn allen niet besmet. Het is dus opgelucht ademhalen, zij het voorzichtig.

Voor hun gezinsleden eindigt nu de quarantaine. De geteste personen zelf moeten nog in quarantaine blijven.

Quarantaine aanhouden op basis van medische gegevens

Om alle risico's op verdere besmetting uit te sluiten, moeten alle leden van de betrokken kampbubbel, alsook alle leiding en de kookouders dus tot vrijdag aanstaande in quarantaine, ook al bleek voor hen de test negatief. Het is mogelijk dat een besmetting nog niet zichtbaar was in de test. Het is immers al vaker gebeurd dat een eerste test negatief was, terwijl na een tweede test de persoon in kwestie toch besmet bleek te zijn. Daarom dringt de medische sector erop aan om de quarantaine te blijven handhaven tot vrijdag.  Lokaal bestuur Meerhout volgt hen daarin. Wie tot vrijdag geen symptomen ontwikkelt, mag er vrij zeker van zijn dat er geen besmetting is en mag de quarantaine verlaten.

Gepubliceerd op zondag 2 augustus 2020 16.38 u.

Heb je niet gevonden wat je zocht?

Laat het ons weten.