Meerhout ondertekent Bomencharter Vlaanderen

Lokaal bestuur Meerhout ondertekende op 27 januari 2020 het Bomencharter.

Bomencharter Vlaanderen

Op 27 januari heeft lokaal bestuur Meerhout het Bomencharter Vlaanderen ondertekend. Hiermee engageren we ons om meer bomen in onze gemeente te planten. Zo staat het Bomencharter symbool voor de collectieve strijd die we voeren tegen de klimaatopwarming. 

Waarom bomen planten?

Bomen zijn fantastische wezens die CO2 uit de atmosfeer halen. De koolstof nemen ze op en de zuurstof pompen ze in de lucht zodat wij gezonde (bos)lucht kunnen inademen. Bomen zijn dus een aangename en efficiënte manier om de klimaatopwarming onder controle te houden. Maar bomen zijn zoveel meer: ze  beschermen ons ook tegen de gevolgen van klimaatopwarming zoals droogte, hitte en, overstromingen, ze verbeteren de luchtkwaliteit omdat ze fijn stof uit de lucht halen en ze vormen een geluidsbuffer. Ze zijn bovendien goed voor de biodiversiteit. Bomen produceren lekker en vers fruit en voedzame noten, ze zijn goed voor onze gezondheid en bevorderen ons geluksgevoel.

Meer bomen in Meerhout

Ieder jaar in november organiseert het lokaal bestuur een boomplantdag voor borelingen van het jaar voordien. Dit al veertig jaar lang. In december stemden de raadsleden in met het meerjarenplan voor deze legislatuur. Meer groen in onze woonwijken door ieder gezin een boom te schenken is één van de acties die hierin opgenomen zijn. In december kregen ook alle raadsleden een boom cadeau, het bestuur onderstreepte daarmee het belang dat ze hecht aan meer groen in de gemeente en dus ook aan een beter klimaat.

meer info

https://www.bomencharter.be/

Gepubliceerd op donderdag 7 mei 2020 10.15 u.

Heb je niet gevonden wat je zocht?

Laat het ons weten.