Aankondiging: publieksraadpleging over nieuwe Bijzondere Nood- en Interventieplannen van Sevesobedrijven

Van 1 november tot 30 november 2023 organiseert de Gouverneur van Antwerpen een publieksraadpleging over een aantal nieuwe Bijzondere Nood- en Interventieplannen van Sevesobedrijven. Als inwoner van Meerhout kan je de ontwerpteksten raadplegen en je opmerkingen formuleren.

Concreet gaat het over ExxonMobil Petroleum & Chemical MPP in Meerhout.

Een Sevesobedrijf is een onderneming die gevaarlijke stoffen produceert, behandelt, opslaat of vervoert. Deze stoffen kunnen ontvlambaar, giftig of ontplofbaar zijn. België telt ongeveer 380 Sevesobedrijven. Meer informatie over dit onderwerp vind je op de website www.seveso.be

Een Bijzonder Nood- en Interventieplan (of BNIP) is een document dat de overheid opstelt om zich voor te bereiden op bepaalde noodsituaties. Het plan bevat specifieke informatie die de hulpdiensten en de overheid in staat stelt om snel en doeltreffend te reageren op elk mogelijk gevaar. Een BNIP beschrijft onder meer de mogelijke risico’s, de alarmeringsprocedures, de beschermingsmaatregelen voor de bevolking, enzovoort.

De ontwerpteksten van het nieuwe Bijzondere Nood- en Interventieplan raadplegen kunnen enkel ter plaatse en na afspraak in de kantoren van de Federale Dienst Noodplanning van de Gouverneur (Italiëlei 4, Antwerpen). De raadplegingsperiode loopt van 1 november 2023 tot 30 november 2023. Een afspraak maken per e-mail via noodplanning@fdgantwerpen.be.

Meer info?

Neem contact op met de dienst via noodplanning@fdgantwerpen.be.

Gepubliceerd op vrijdag 13 oktober 2023 10.09 u.

Heb je niet gevonden wat je zocht?

Laat het ons weten.