Aanpak coronavirus in Meerhoutse woonzorgcentra

In De Berk en Ter Kempen zijn er tot nu toe geen coronapatiënten. In 6 filmpjes lichten we graag toe hoe we omgaan met de maatregelen en een eventuele uitbraak van het virus. Bedankt voor jullie vertrouwen en begrip. Bedankt dat we voor jouw dierbare mogen zorgen!

We horen tussen de mensen in Meerhout veel bezorgdheid over de woonzorgcentra. Ook in de kranten lezen we veel negatieve berichten. In de eerste plaats willen we ons medeleven betuigen aan mensen die familie verloren aan Covid-19, of het nu in een woonzorgcentrum is of daarbuiten. We leven ook sterk mee met medewerkers en familie van bewoners die verblijven in woonzorgcentra waar het virus zich sterk heeft verspreid. In de eerste plaats gaan onze gedachten uit naar het nabijgelegen woonzorgcentrum Het Laarsveld in Geel.

Toch willen we benadrukken dat we tot nu toe in wzc De Berk nog geen bewoners met corona hebben. 4 bewoners zijn wel preventief afgezonderd en getest maar de uitslag was negatief. Ook in wzc Ter Kempen zijn er nog geen coronapatiënten. We zijn zo trots op al onze medewerkers die, zoals altijd, hun beste beentje voorzetten om onze bewoners optimale zorg te bieden. Hoe zij de voorzorgsmaatregelen toepassen en extra shiften opnemen, bewijst hun verantwoordelijkheidsgevoel om voor onze bewoners en elkaar te zorgen! Ook al kunnen wij moeilijk voorspellen wat komen gaat, we zijn overtuigd dat we goed voorbereid zijn en onze medewerkers deskundig zijn.

Tussen de woonzorgcentra, de lokale besturen en het ziekenhuis in Geel wordt ook overleg opgezet om te bekijken hoe we elkaar kunnen ondersteunen. We zullen vanuit Meerhout hier actief aan meewerken en samen de zorg voor onze ouderen dragen.

In 6 filmpjes lichten we graag verder toe hoe we omgaan met de maatregelen en een eventuele uitbraak van het virus.

Gepubliceerd op vrijdag 10 april 2020 13.04 u.

Heb je niet gevonden wat je zocht?

Laat het ons weten.