Opleiding - Begeleider Multimove en Sportsnack

Werk je graag met kleuters of jonge kinderen en ben je ervan overtuigd dat een brede motorische basisvorming belangrijk is voor de latere fysieke ontwikkeling? Dan is het begeleiden van Multimove (sportief aanbod voor kleuters) of Sportsnack (sportief aanbod voor lager onderwijs) beslist iets voor jou! 

 

Wat is MultiMove?

MultiMove voor kinderen tussen 3 en 8 jaar stimuleert de ontwikkeling van de basismotoriek op een verantwoorde en onderbouwde manier. Het concept staat los van een specifieke sporttak en is gebaseerd op oefenstof binnen 12 bewegingsvaardigheden.

De 12 basis bewegingsvaardigheden zijn: dribbelen, glijden, heffen en dragen, klimmen, roteren, slaan, springen en landen, trappen, trekken en duwen, vangen en werpen, wandelen en lopen, en zwaaien.

Deze fundamentele bewegingsvaardigheden zijn cruciaal om op latere leeftijd sportspecifieke vaardigheden te leren.

MultiMoven kan je zowat overal: in de sportclub, in de naschoolse sport, in jouw school, ... 

 

Wat is Sportsnack?

Wat MultiMove voor kinderen tussen 3 en 8 jaar is, is Sportsnack voor leerlingen uit het basisonderwijs. Sportsnack is een algemeen naschools bewegingsaanbod voor kinderen tussen 6 en 12 jaar.

 

Opleiding begeleider MultiMove en Sportsnack

Van (potentiële) lesgevers wordt verwacht dat ze enthousiast, gemotiveerd en bovenal bekwaam zijn. Alle Multimove- en Sportsnacklesgevers moeten daarom de opleiding 'Multimove- en Sportsnackbegeleider' volgen bij de Vlaamse Trainersschool (VTS). Na inschrijven en betalen, ontvang je per post onze twee handige lesgeversmappen 'Multimove' en 'Sportsnack' boordevol leuke activiteiten, opgedeeld per vaardigheid. Je leert hoe je een lessenreeks kan voorbereiden en krijgt inzicht in de fundamentele bewegingsvaardigheden en de belangrijkste basisprincipes uit de didactiek en de methodiek.

De opleiding bestaat uit twee modules:

  1. Module 1 - Introductiemodule (3u): de basisprincipes van Multimove en Sportsnack worden via een online cursus toegelicht. Module 1 van de opleiding is dus een e-learning cursus (zelfstudie). Via gevarieerde werkvormen, een goede afwisseling tussen theorie en oefeningen en met de frisse lay-out, leiden we je door de basisprincipes van Multimove en Sportsnack. 
  2. Module 2 - Didactisch-methodische module (13u): Deze module is praktijkgericht. Er wordt dieper ingegaan op de didactiek en methodiek, bv. hoe maak ik een lesvoorbereiding, hoe ga ik vlot over van de ene oefening naar de volgende, omgaan met jonge kinderen, geven van instructies, … Tijdens module 2 geven de cursisten ook zelf les aan een groep kinderen van 3 tot 12 jaar. Deze module 2 gaat door in Sporthal den Aks op zaterdag 19 november en zaterdag 26 november 2022.

Om de opleiding tot Multimove- en Sportsnackbegeleider te mogen volgen moet je 16 jaar oud zijn, of het in de loop van het kalenderjaar worden.

 

Inschrijven

Module 1 kost 80€.

Werk het e-learning pakket zelfstandig en succesvol af. Pas daarna kan je inschrijven voor module 2.

Module 2 kost 35€. 

Geslaagd voor module 1? Dan kan je inschrijven voor Module 2. Deze module gaat door in Sporthal den Aks op zaterdag 19 november en zaterdag 26 november 2022. 

Cursisten kunnen HIER inschrijven.

 

Opleiding gevolgd? Aan de slag als Multimove of Sportsnack begeleider

Als Multimove of Sportsnack begeleider kan je gemakkelijker aan de slag in een sportclub, een school, een vereniging, een kinderopvang, ... . Neem eens een kijkje in het bestaande Multimove-aanbod. Vergeet na je opleiding zeker je gegevens niet door te geven aan het Multimove-team van Sport Vlaanderen via multimove@sport.vlaanderen.

praktische informatie

wanneer

prijs

€ 115,00
Module 1 kost 80 euro. Module 2 kost 35 euro.

organisatie

filter op categorie

Heb je niet gevonden wat je zocht?

Laat het ons weten.