Op stap met Stabbel: zomereditie

De zomerstabbel is een jaarlijks terugkerend wandelevenement in Meerhout en 4 andere gemeenten (Hulshout, Herselt, Laakdal en Geel), georganiseerd door de lokale besturen, waarbij gezinnen met kinderen een afgepeilde route kunnen volgen tijdens de zomer. Men kan zelf kiezen wanneer men deze routes doet. Er is een korte en een lange wandeling (lange wandeling heeft enkele extra lussen op de korte wandeling).

Concept

De Stabbelwandelingen zijn leuke wandelingen voor kinderen, waarbij er op elke route een verschillend spelletje kan gespeeld worden. Sinds 2020 is het concept aangepast van een evenement dat 1 dag liep, naar wandelingen over een langere periode. Men kan zo zelf kiezen wanneer men de wandelingen doet. Stabbel is een samenwerking tussen de toeristische diensten van de gemeenten Geel, Meerhout, Laakdal, Hulshout en Herselt

Zomereditie

De zomereditie zal van start gaan op 1 juli 2024 en loopt door tot en met 15 september 2024. Elke gemeente heeft weer één korte en één lange route uitgestippeld. Op elke korte route kunnen kinderen een ander spelletje terugvinden. Bij elke wandeling (behalve in Herselt maar 10) kom je onderweg 15 bordjes tegen. Deze bordjes zijn onderdeel van het Stabbelspelletje van de respectievelijke wandellus. Je kan het korte traject volgen met de spelletjes of het lange traject om gewoon te genieten van de omgeving en de natuur. 

Als je de spelletjes wil spelen is het belangrijk om steeds te vertrekken vanaf de aangewezen startplaats. In Meerhout gaan de korte en lange route van start aan de Sint-Bavokerk van Meerhout-Zittaart. Zowel de korte, als de lange route zijn te volgen op de wandelknooppunten.

De wandeling in Meerhout is grotendeels verhard, maar de onverharde stukken zijn niet altijd even rolstoeltoegankelijk, maar met een stevige buggy lukt het wel om de wandeling te doen.

Tussen knooppunt 18 en 14 kan het in natte periodes bijzonder drassig zijn. Gelieve hier rekening mee te houden bij de keuze van het schoeisel en de periode waarin gewandeld wordt.

Brochure

De Stabbelbrochure met de verschillende spelletjes is vanaf vrijdag 28 juni 2024 in Meerhout verkrijgbaar in het gemeentehuis, de bibliotheek en bezoekerscentrum Grote Netewoud.

Meer info

Vragen, problemen onderweg of een bordje verdwenen?

team vrije tijd

014 24 99 28

toerisme@meerhout.be.

praktische informatie

wanneer

waar

Sint-Bavokerk Zittaart

contact

filter op categorie

Heb je niet gevonden wat je zocht?

Laat het ons weten.