advies- en hulplijn corona Zuiderkempen

Vragen over corona?

Op het nummer 014 49 67 62 kan je vanaf nu als inwoner van Meerhout terecht met allerlei vragen in verband met testen, quarantaine, isolatie …

Bij milde symptomen

Als je milde symptomen hebt, en je het zelf niet nodig vindt om hierover een arts te spreken, kan je via deze lijn een testcode krijgen of een afspraak maken in een testcentrum.

Calltakers

Calltakers zullen zorgvuldig de tijd nemen om je coronagerelateerde vragen te beantwoorden volgens de meest recente richtlijnen. De calltakers achter de advieslijn worden grondig opgeleid en bijgestaan door onze coördinerende artsen en volgen het actuele test- en quarantainebeleid op de voet.

Ondersteuning huisartsen

Deze advieslijn komt er ter ondersteuning van de huisartsen, die opnieuw een piek van het aantal coronabesmettingen verwachten vanaf eind januari. Als je milde symptomen hebt, niet erg ziek en niet ongerust bent, kan de calltaker al jouw vragen beantwoorden. Zo kunnen de huisartsen zich concentreren op zieke mensen en zich focussen op hun zorgtaken.

Bereikbaarheid

Je kan het corona callcenter dagelijks bereiken via 014 49 67 62.

  • op weekdagen van 9 uur tot 17 uur en
  • tijdens de weekends tussen 8 uur en 18 uur.

Vragen over je vaccinatie

De helpdesk voor het vaccinatiecentrum blijft uiteraard bestaan. Je kan nog altijd terecht op het nummer 014 56 79 90 met specifieke vragen over je afspraak in het vaccinatiecentrum in Geel.

Heb je niet gevonden wat je zocht?

Laat het ons weten.