Welke afvalstromen kan ik binnenbrengen bij het recyclagepark?

Sinds 22 juni kan je ook weer herbruikbare goederen aanleveren. Het gaat hier altijd over de ‘kleinere’ herbruikbare goederen.

Grote meubels en salons worden door de Kringwinkels aan huis opgehaald na afspraak of kunnen afgeleverd worden bij de Kringwinkels zelf.

Alleen asbest kan dus nog NIET aangeleverd op de recyclageparken. Dit zal vanaf 1 augustus 2020 terug kunnen, maar enkel verpakt in doorzichtige folie.

Regels

  • Het aantal bezoekers dat tegelijk toegelaten is tot het recyclagepark, is beperkt. Hou dus rekening met een wachtrij aan de ingang en blijf in de wagen zitten.
  • Bezoekers worden maar een beperkte tijd toegelaten in het recyclagepark. Het afval moet op voorhand goed gesorteerd zijn in de verschillende fracties.
  • Hou afstand (minstens 1,5 m) tot de parkwachter en tot de andere bezoekers. Respecteer het werk en de richtlijnen van de recyclageparkwachters.
  • Kom alleen naar het recyclagepark. Kom enkel met twee als je hulp nodig hebt bij het lossen van de wagen. De recyclageparkwachter mag niet helpen bij het openmaken of het lossen van de wagen.
  • Je kan enkel elektronisch betalen.

Raadpleeg www.iok.be/corona voor je naar het recyclagepark vertrekt, hier vind je de meest actuele info en richtlijnen.

De afvalophaling in Meerhout gaat gewoon door. Heb je meer afval dan in je container kan, dan moet je het tijdelijk zelf stockeren.

Zwerfvuil melden

Merk je dat er veel afval langs de kant van de weg ligt? Meld dit via https://www.meerhout.be/meldingsformulier

Heb je niet gevonden wat je zocht?

Laat het ons weten.