Al meer dan 5000 inwoners uitgenodigd voor derde prik in nieuwe vaccinatiecentrum Geel-Laakdal-Meerhout

Op maandag 22 november opent het nieuwe vaccinatiecentrum, in voormalig pand van fitness B-Active, achter de Sint-Amandskerk in Geel - de deuren. Tot half december staan er voornamelijk derde prikken voor mensen tussen de 65 en 84 jaar op de planning.

Maar ook afspraken voor eerste prikken zijn mogelijk. Ondertussen gingen meer dan 5 000 uitnodigingen voor derde prikken de deur uit.   

In oktober kregen alle personen vanaf 85 jaar en 65-plussers met een verlaagde immuniteit de kans om in het ‘oude’ vaccinatiecentrum De Waai een bijkomende boosterprik te halen. Vanaf 22 november is het de beurt aan mensen tussen de 65 en 85 jaar.  Zij worden stapsgewijs uitgenodigd, afhankelijk van het laatste vaccinatiemoment.

Derde prik pas na vier of zes maanden na laatste vaccinatie

De derde prik wordt aangeboden minstens 4 maanden na de tweede prik van het AstraZeneca- of de enige prik van het Johnson & Johnson-vaccin, en minstens 6 maanden na de tweede prik van het Pfizer- of Moderna-vaccin. Dokters en wetenschappers raden ten stelligste aan om op de uitnodiging in te gaan. Met een herhalingsvaccinatie blijf je het beste beschermd tegen COVID-19. 

Ook afspraken voor eerste prikken zijn mogelijk

De ‘nieuwe’ 12-jarigen mogen een uitnodiging verwachten voor een eerste prik. Ook wie niet inging op eerdere vaccinatie-uitnodigingen, maar nu toch overtuigd is om zich te laten vaccineren, kan nog een afspraak maken via de helpdesk van vaccinatiecentra Zuiderkempen op het nummer  014 56 79 90. De helpdesk is bereikbaar op weekdagen vanaf maandag 25 oktober tussen 9 uur en 17 uur. 

Vaccinatie van zorgaanbieders

Vlak voor de herfstvakantie keurde de Interministeriële Conferentie de beslissing goed om de zorgaanbieders een boosterprik toe te dienen. De vaccinatie van de brede groep van eerstelijnszorgaanbieders (zorgpersoneel en niet-zorgpersoneel met direct patiëntencontact) zal volledig verlopen via de vaccinatiecentra. De vaccinatiecentra Zuiderkempen wacht nog op verdere informatie van het Agentschap Zorg en Gezondheid om vaccinatiemomenten in te plannen en uitnodigingen te versturen.

Tweede prikken voor J&J

Wie ingeënt is met een coronavaccin van Johnson & Johnson zal een boosterprik kunnen krijgen. Zij komen aan de beurt na de derde prikken voor 65-plussers en de zorgaanbieders, vermoedelijk begin 2022. 

Gepubliceerd op woensdag 17 november 2021 11.35 u.

Heb je niet gevonden wat je zocht?

Laat het ons weten.