Begeleidingstraject bodemleven voor tuiniers

Ben je tuinier met interesse in bodemleven? Provincie Antwerpen organiseert samen met de Hooibeekhoeve en enkele andere partners een begeleidingstraject waarbij je samen het bodemleven in jouw tuin ontdekt.

Onder de grond krioelt het van de bedrijvigheid! Micro-organismen als gisten en schimmels en grotere dieren als regenwormen, geleedpotigen en insecten voeren daar veel meer uit dan je op het eerste zicht zou denken. Ze zijn niet alleen belangrijk voor de biodiversiteit, maar zorgen ook voor de vrijgave van nutriënten voor de planten, voor een verbeterde bodemstructuur en ze voorkomen de uitbraak van bodemziekten.

Tijdens een begeleidingstraject ontdekken we samen het bodemleven in jouw tuin. We komen twee keer bij je langs: in het voorjaar en in de zomer van 2021. Bij het eerste bezoek onderzoeken we het bodemleven ter plekke en nemen we een bodemstaal voor analyse in het labo. Bij het tweede bezoek bespreken we deze analyses en vergelijken we de toestand van het bodemleven in jouw tuin met andere tuinen in de regio.

De voorwaarde voor deelname is dat je een tuin hebt, groot of klein, met gazon of met moestuin en dat je in één van volgende Kempische gemeenten woont: Zandhoven, Grobbendonk, Herenthout, Vorselaar, Lille, Kasterlee, Olen, Geel, Herselt, Laakdal en Meerhout. In 2021 is er plaats voor 5 tuiniers, in 2022 herhalen we dit nog een keer. Dus wie dit jaar niet mee kan doen, kan volgend jaar opnieuw zijn kans wagen!

Schrijf je snel in via dit formulier

Coronatip: De bezoeken vinden buiten plaats en met mondmasker.

Gepubliceerd op dinsdag 23 februari 2021 15.19 u.

Heb je niet gevonden wat je zocht?

Laat het ons weten.