Belangrijke werken langs Kiezel vanaf 8 april 2024

Zowel de Vlaamse Waterweg als het Agentschap Wegen en Verkeer voeren belangrijke werkzaamheden uit ter hoogte van Kiezel. Op 8 april 2024 ter hoogte van de brug over het Albertkanaal, vanaf 9 april 2024 voor de aanleg van nieuwe fietspaden tussen Biezenhoed en de gemeentegrens met Laakdal.
  • Op maandag 8 april 2024 zal de Vlaamse Waterweg een grootschalige inspectie uitvoeren op de brug over het Albertkanaal waardoor Kiezel (tussen Genebroek en Biezenhoed) tussen 9 en 15 uur volledig dient te worden afgesloten. Fietsers hebben steeds doorgang. Het auto- en vrachtverkeer zal tijdens deze werken moeten rondrijden via Biezenhoed-Hezemeer (Laakdal) - Nieuwe Baan (Laakdal) – Eindhoutsebaan.
  • Het agentschap Wegen en Verkeer zal vanaf dinsdag 9 april 2024 (einde uiterlijk voorzien op 30 juni 2024) werken starten voor de aanleg van nieuwe fietspaden langs Kiezel tussen Biezenhoed en de gemeentegrens met Laakdal (de brug over de E313). Om deze werken veilig te kunnen uitvoeren, wordt enkelrichtingsverkeer ingevoerd. De rijrichting verloopt vanuit Laakdal richting Meerhout.  Belangrijk: het recyclagepark (dat gelegen is binnen de werfzone) is enkel bereikbaar via Laakdal. Binnen de tijdsperiode van deze werken zal het containerpark ook één zaterdag volledig worden afgesloten.

In de eerste fase (vermoedelijke duurtijd 1,5 maand vanaf de start der werken) geldt er tevens een omleiding voor fietsers. Vanaf de tweede fase is er voor de fietsers steeds doorgang.

De omleiding voor het auto-vrachtverkeer verloopt via volgende gewestwegen: Biezenhoed-Hezemeer (N156) – Nieuwe Baan (N174) – Borgtstraat-Meerlaarstraat (N141) – Geelsebaan (N126).  

De omleiding voor fietsers in de eerste fase verloopt via Biezenhoed-Meerhoutstraat en Geelsebaan

Gepubliceerd op dinsdag 26 maart 2024 10.03 u.

Heb je niet gevonden wat je zocht?

Laat het ons weten.