Besmetting Covid-19 bij chiro Berg

Bij de chirogroep van Meerhout-Berg werd op donderdag 30 juli een besmetting met Covid-19 bij een leider vastgesteld. De chirogroep was op kamp in Essen van 16 tot 25 juli. Alle ouders zijn op de hoogte gebracht, door zowel chiro als het lokaal bestuur.

Samen met de crisiscel, een afgevaardigde van de huisartsen en de chiroleiding is het volledige kamp gereconstrueerd. De protocollen waren volledig in orde. Zoals de protocollen voorschrijven waren de kinderen in gescheiden bubbels ondergebracht.

De ouders van de kinderen uit de betrokken bubbel werden telefonisch gecontacteerd, alsook alle andere aanwezigen op het kamp die mogelijk een hoogrisicocontact met de betrokken leider hadden. Alle leden van het gezin van deze personen moesten onmiddellijk in quarantaine gaan en zijn vandaag getest. In totaal gaat het om een zeventigtal personen die een test ondergaan. De resultaten van deze testen worden zondag verwacht.  Afhankelijk van de resultaten, worden op dat ogenblik en indien nodig, verdere maatregelen genomen.

De ouders van de kinderen uit de niet-betrokken bubbels hebben een mail ontvangen met de nodige uitleg. Zij zijn gevraagd om heel alert op te treden wanneer hun kind de komende dagen ook maar één van de coronasymptomen zou vertonen.

Ouders met vragen kunnen terecht bij de sociale dienst van lokaal bestuur Meerhout op het nummer 014 36 90 20 (weekdagen) of via e-mail info.socialedienst@meerhout.be

Lokaal bestuur Meerhout hoopt samen met de leden van chiro Berg dat er niet meer besmettingen zijn. Wij vragen aan iedere Meerhoutenaar met aandrang om de opgelegde maatregelen in onze provincie te blijven respecteren en de hygiënemaatregelen nauwgezet te blijven toepassen.

Gepubliceerd op vrijdag 31 juli 2020 16.38 u.

Heb je niet gevonden wat je zocht?

Laat het ons weten.