Wijziging parkeerbeleid: invoering blauwe zone op parking woonzorgcentrum De Berk en in Violetstraat

Om bezoekers van het woonzorgcentrum te verzekeren van een parkeerplaats, voert het lokaal bestuur er vanaf vrijdag 1 maart het blauwe-zone-parkeren in. Dit betekent dat je er maximaal 2 uur mag parkeren. Daarnaast geldt de blauwe zone ook op de 2 parkeerstroken langs de rijbaan in de Violetstraat.

Parking woonzorgcentrum De Berk: maximum 2 uur parkeren, tussen 9 en 20 uur, van maandag tot en met zondag

Om te voorkomen dat bezoekers van het woonzorgcentrum hun wagen niet kwijtkunnen op de parking aan woonzorgcentrum De Berk, kan je er vanaf 1 maart tussen 9 en 20 uur maximum 2 uur lang parkeren. Deze regeling geldt iedere dag, zowel op weekdagen als in het weekend. Zorg ervoor dat je altijd je blauwe parkeerschijf goed zichtbaar in je auto legt als je er je auto parkeert.

Langparkeren kan wel nog op de andere parkeerplaatsen in de Gasthuisstraat. Bijvoorbeeld op alle parkeerplaatsen naast de rijbaan en op de parkeerplaatsen aan de bibliotheek.

Parkeren langsheen de rijbaan in de Violetstraat: maximum 30 minuten, tussen 9 en 18 uur, van maandag tot en met zaterdag.

Vanaf 1 maart geldt de blauwe zone ook op de twee parkeerstroken langsheen de rijbaan in de Violetstraat. Je kan er dan maximum 30 minuten parkeren. Deze regeling geldt van maandag tot en met zaterdag, op zon- en feestdagen kan je er langer parkeren.

Met deze maatregelen willen we parkeeroverlast en -overtredingen voorkomen. Klanten van de nabijgelegen handelszaken hebben zo meer kans om hun auto voor korte tijd te parkeren, zonder voor overlast te zorgen of zonder een boete te riskeren.

Langparkeren kan nog altijd gratis en onbeperkt op de centrumparking in de Eikenboomlaan.

Testfase

Beide regelingen zijn niet definitief. Na een testfase worden de regelingen geëvalueerd en valt erĀ  een definitieve beslissing.

Heb je opmerkingen hierover? Dan kan je die mailen aan veiligheid@meerhout.be

Parkeren in Meerhout is en blijft gratis.

Naast deze maatregelen geldt er ook op de drie grotere parkings in het centrum een tijdsbeperking en moet je je parkeerkaart leggen. Maar parkeren blijft gratis op ons grondgebied.

Meer info

team verkeer

014 24 99 27

veiligheid@meerhout.be

Gepubliceerd op maandag 26 februari 2024 13 u.

Heb je niet gevonden wat je zocht?

Laat het ons weten.