Boek 'Merret in Oorlog!' ziet het daglicht

Exact honderd jaar na het einde van de Eerste Wereldoorlog, op 11 november 2018, wordt het boek 'Merret in Oorlog!' voorgesteld in het gemeentehuis van Meerhout. Dit boek is een aanrader voor iedereen met Meerhoutse roots en geschikt als cadeau.

Programma

10.00 uur welkom

10.10 uur terugblik op het project Meerhoutse Klaprozen

10.20 uur voorstelling boek met getuigenissen

11.00 uur huldiging aan het oorlogsmonument

 Een uniek document

Een boek over Meerhout tijdens de Eerste Wereldoorlog bestond nog niet. Nochtans is de periode 1914-1918 voor ons dorp heel interessant. Om en bij de 340 Meerhoutse mannen vertrokken naar het front. Achtentwintig van hen keerden nooit meer naar huis. Elke Meerhoutenaar voelde die oorlog. Het tekende de geschiedenis van ons dorp. 

Hoewel de Eerste Wereldoorlog ondertussen honderd jaar achter ons ligt, bleek die nog niet vergeten. In de jarenlange zoektocht naar het Meerhouts oorlogsverleden leverden de familieleden een belangrijke bijdrage. Foto’s, documenten en voorwerpen doken op. Verhalen over armoede en onderdrukking kwamen naar boven. In een aantal gezinnen zindert de oorlog nu nog na. Emoties leven verder in generaties. Het zijn deze kleine, Meerhoutse verhalen die in het boek de hoofdrol spelen. De vele anekdotes en dagboekfragmenten maken de geschiedenis van de Groote Oorlog tastbaar en herkenbaar. ‘Merret in oorlog!’ is een boek vol herinneringen, maar bovenal is het een boek tegen het vergeten.

 

Technische gegevens

  • meer dan 300 bladzijden, geïllustreerd met veel, nooit eerder gepubliceerde foto's en documenten
  • vierkleurendruk
  • formaat 297 x 210 mm
  • ingebonden

Prijs

  • 30 euro
  • voor verzending betaal je 10

Afhalen en aankoop

Degenen die een boek in voorverkoop kochten, kunnen het op 11 november tussen 10 en 13 uur in het gemeentehuis afhalen. Na 11 november kan je terecht bij de heemkundige kring, Gasthuisstraat 31a, 2450 Meerhout, elke vrijdag van 18 tot 21 uur.

 Meer info

heemkundige kring Meerhouts patrimonium - Krista Wilms - 014 30 01 20 - krista.wilms@skynet.be.

 

 

 

 

Gepubliceerd op donderdag 25 oktober 2018 16.05 u.

Heb je niet gevonden wat je zocht?

Laat het ons weten.