corona en griepvaccinatie

Griep is een besmettelijke ziekte van de luchtwegen. Meestal genees je vanzelf na enkele dagen, maar bij sommigen kan griep ernstige gevolgen hebben. Daarom laten 65-plussers, zwangere vrouwen en mensen met gezondheidsproblemen zoals diabetes of een ziekte van longen, hart, lever of nieren zich het best ieder jaar vaccineren.

Nu dit jaar ook het coronavirus circuleert, is griepvaccinatie meer dan ooit belangrijk en laten ook 50-plussers zich best inenten tegen griep. Als een nieuwe piek aan coronapatiënten samenvalt met de jaarlijkse griepgolf, dan kan dat ziekenhuizen en zorgverleners overbelasten. Dankzij vaccinatie is er minder kans dat je naar de huisarts moet of in het ziekenhuis belandt met complicaties door griep. Daarom geven we dit jaar voorrang aan risicopatiënten om hun griepvaccin te halen en wordt er in twee fases gevaccineerd.

  • Behoor je tot de risicogroep, werk je in de gezondheidssector of woon je samen met een risicopatiënt of kind jonger dan 6 maanden? Haal je griepvaccin (op voorschrift) bij de apotheek vóór 15 november en laat je vaccineren voor 15 december.
  • Vanaf 15 november kan iedereen een vaccin afhalen bij de apotheek zolang de voorraad strekt.

Laat je vaccineren tegen de griep, zo help je jezelf én de zorgverleners. En hou je een bed vrij voor een coronapatiënt.

Alle info over de griepvaccinatie.

Heb je niet gevonden wat je zocht?

Laat het ons weten.