Coronamaatregelen verlengd tot 3 mei

De Nationale Veiligheidsraad besliste op 15 april om de huidige maatregelen te verlengen tot en met 3 mei.

De huidige maatregelen blijven dus van kracht. Om deze verlenging draaglijk te maken, werden een aantal bijkomende beslissingen genomen.

Winkels

Vanaf zaterdag 18 april kunnen doe-het-zelfwinkels en tuincentra terug openen, onder dezelfde voorwaarden als de voedingswinkels. De veiligheidsafstanden moeten dus gerespecteerd worden.

Net zoals bij de opstart van de coronamaatregelen, nam het lokaal bestuur contact op met de Meerhoutse handelaars en verenigingen om de verlenging toe te lichten en eventuele vragen te beantwoorden.

Bezoek in residentiële voorzieningen

De aangekondigde maatregel dat er opnieuw beperkt bezoek mag worden toegelaten, is intussen door Vlaams minister van welzijn Wouter Beke herroepen. Bezoek is dus niet mogelijk, en dat blijft voorlopig zo.

Scholen blijven dicht

In Meerhout blijft de opvang van schoolgaande kinderen op dezelfde manier geregeld als in de paasvakantie. Het lokaal bestuur heeft dit besproken met de scholen en de buitenschoolse kinderopvang.

Ook voor de latere opstart van de scholen zal het lokaal bestuur contact opnemen met de scholen.

Mondmaskers

De mondmaskers worden momenteel voorbehouden voor zorgverleners.

De nationale veiligheidsraad gaf op 15 april aan dat bij de afbouw van de maatregelen het dragen van een mondmasker een belangrijke rol zal spelen in situaties waarin geen veilige afstanden kunnen aangehouden worden. 

We bereiden ons voor op de mogelijke vraag van de overheid om voor alle burgers mondmaskers te voorzien. Momenteel is er nog niet gevraagd om die uit te delen.

Dienstverlening lokaal bestuur

Je kan in het gemeentehuis alleen terecht voor dringende en noodzakelijke dienstverlening. Maak dan eerst een afspraak via 014 24 99 20. Het gemeentehuis is telefonisch bereikbaar op maandag van 9 tot 12 uur, van 14 tot 16 uur en van 17 tot 19 uur, op dinsdag tot en met vrijdag van 9 tot 12 uur. We helpen ook graag verder per e-mail: info@meerhout.be

De medewerkers van de sociale dienst blijven telefonisch bereikbaar in de namiddag, behalve op vrijdagnamiddag.

Meer informatie

Bekijk onze themapagina over corona of volg onze sociale mediakanalen.

Gepubliceerd op woensdag 15 april 2020 12.30 u.

Heb je niet gevonden wat je zocht?

Laat het ons weten.