Cultuurprijsuitreiking op 13 april 2024

De cultuurprijsuitreiking vindt doorgaans jaarlijks plaats eind december. Uitzonderlijk wordt er dit jaar voor geopteerd om de cultuurprijsuitreiking in het voorjaar van 2024, namelijk op 13 april 2024, te laten doorgaan.

Cultuurprijsuitreiking en lenteconcert 2024

Data

De cultuurprijsuitreiking vindt doorgaans jaarlijks plaats eind december. Uitzonderlijk wordt ervoor geopteerd om de volgende cultuurprijsuitreiking in het voorjaar van 2024, namelijk op 13 april 2024, te laten doorgaan. De cultuurprijsuitreiking zal van start gaan om 19.30 uur in de Sint-Jozefkerk van Meerhout-Berg.

Koninklijke Harmonie De Vredezonen zal op de cultuurprijsuitreiking het concert voor haar rekening nemen. Er zal in 2023 dus geen nieuwjaarsconcert plaatsvinden.

Aanpassing concept cultuurprijs

De cultuurraad besliste om enkele aanpassingen door te voeren aan de afsprakennota rond de cultuurprijs:

  • Activiteiten van verenigingen met een uniek karakter komen vanaf nu ook in aanmerking voor de cultuurprijs.
  • Daarnaast kan er vanaf deze editie ook gestemd worden op de kandidaten door de Meerhoutse burger. Die publieksstem telt voor 50 % mee. De jury staat in voor de overige 50 %.
  • Een aanvrager kan maximaal 2 initiatieven indienen.

De afsprakennota vind je terug bij: gemeentelijke cultuurprijzen

Kandidaturen cultuurprijsuitreiking

Zit je in een vereniging die dit jaar op cultureel vlak een uitzonderlijke of bijzondere prestatie verricht heeft met ruime weerklank in of voor Meerhout?

Ken je of ben je een individuele muzikant of kunstenaar die dit jaar helemaal is doorgebroken of al jaren Meerhout op de kaart zet en wel eens in de bloemetjes mag gezet worden?

Heb je een unieke socio-culturele activiteit die er al jaren voor zorgt dat mensen in groten getale samenkomen?

Dan komen ze in aanmerking om de cultuurprijs 2023 te winnen. Kandidaturen voor de cultuurprijs kan je vanaf november 2023 indienen tot en met 18 februari 2024.

Meer info

team cultuur

cultuur@meerhout.be

014 24 99 28

Gepubliceerd op maandag 30 oktober 2023 10.58 u.

Heb je niet gevonden wat je zocht?

Laat het ons weten.