Een verjaardag voor elk kind

Een fijne verjaardag voor elk kind, dat is de missie van ons lokaal bestuur en Feestvarken vzw. Daarom slaan we de handen in elkaar en krijgt elk kind van wie de ouders het financieel moeilijk hebben, vanaf dit jaar een verjaardagspakket.

Is het niet geweldig om kinderen te zien die kaarsjes op hun verjaardagstaart uitblazen en hun cadeautjes uitpakken? Helaas zijn er te veel kinderen in België die niet echt uitkijken naar hun verjaardag omdat er geen geld is om een feestje te organiseren of een cadeau te geven. Ze gaan niet naar school omdat ze geen taart of snoep hebben om uit te delen.

Elk kind moet zijn verjaardag kunnen vieren. Dat vinden wij als lokaal bestuur. Om dit te kunnen waarmaken sloot Meerhout een overeenkomst met Feestvarken vzw. 

De vzw maakt samen met mensen met een beperking verjaardagspakketten op maat voor kinderen tussen 1 en 12 jaar en bezorgt die aan de sociale dienst van Meerhout. Via de sociale dienst vinden de pakketten dan hun weg naar de jarige kinderen van wie de ouders het financieel moeilijk hebben. Elk verjaardagspakket heeft een waarde van ongeveer 45 euro en bestaat uit een nieuw en actueel cadeau, een traktatie om uit te delen in de klas en materiaal om thuis een feestje te organiseren.

Het eerste pakket werd afgeleverd bij de jarige job op woensdag 11 januari 2023

Gepubliceerd op woensdag 11 januari 2023 16.33 u.

Heb je niet gevonden wat je zocht?

Laat het ons weten.