Eerste uitnodigingen herfstbooster deze week de deur uit

Om ons deze winter te beschermen tegen een nieuwe besmettingsgolf van het coronavirus wordt er vanaf september een herfstbooster aangeboden. De vaccinatie gebeurt met het bestaande of met een aangepast vaccin van Pfizer. Het Europees Geneesmiddelenbureau EMA beslist daarover begin september.

Uitnodigingen

In de week van 29 augustus vertrekken de eerste uitnodigingen voor de prioritaire groepen. Dat zijn de 65-plussers, personen vanaf 12 jaar met een verlaagde immuniteit, bewoners van woonzorgcentra en iedereen die in de zorgsector werkt (ook de niet-verzorgenden). 

Daarna volgen, in dalende leeftijd, alle 18-plussers. Iedereen die de basisvaccinatie (twee prikken Pfizer of Moderna of één prik Janssen) ontvangen heeft, krijgt zo'n uitnodiging. Je laatste vaccinatie moet minstens 3 maanden oud zijn. Het blijft ook mogelijk om je eerste vaccinatie op te halen. Bel daarvoor naar de helpdesk.

Vaccinatiecentrum op nieuwe locatie

Vaccinaties starten op vrijdag 30 september in het nieuwe vaccinatiecentrum. Dit bevindt zich in het gebouw van de voormalige meubelwinkel Verhaegen, Diestseweg 139. Ongeveer 54 528 inwoners van Geel, Laakdal en Meerhout mogen al een uitnodiging in de mailbox en brievenbus verwachten.

Helpdesk vaccinatiecentrum

De helpdesk van het vaccinatiecentrum is van maandag tot vrijdag van 9 tot 17 uur telefonisch bereikbaar op 014 56 79 90 voor als je vragen hebt over deze vaccinatiecampagne of als het niet lukt om je afspraak zelf online in te boeken. 

Meer info over de herfstbooster vind je op www.vlaanderen.be/vaccinatie-tegen-covid-19.

Gepubliceerd op woensdag 31 augustus 2022 8.21 u.

Heb je niet gevonden wat je zocht?

Laat het ons weten.