Ga voor energiezuinige ramen met de groepsaankoop

In een niet-geïsoleerde woning verdwijnt 15 % van de warmte door ramen. Door te investeren in hoogrendementsglas en energiezuinige ramen maak je je woning comfortabeler én bespaar je op je energiefactuur. Een win-win. Premies zijn ook nog altijd mogelijk.

Verhoogd comfort en een lagere energiefactuur: een win-win. Daarbovenop zijn premies ook nog altijd mogelijk. Vanaf 2023 volgt een ongeschiktverklaring van een woning indien er nog meerdere ramen met enkel glas aanwezig zijn. Om je een extra duwtje in de rug te geven, organiseert IOK in samenwerking met 28 Kempense gemeenten een groepsaankoop energiezuinige ramen. Zowel geïnteresseerden met een bestaande woning als nieuwbouwwoning kunnen deelnemen aan de actie.

Heb je interesse?

Vrijblijvend inschrijven voor deelname aan de groepsaankoop kan via www.iok.be/ramen.

Geen internet? Schrijf je dan in via 014 56 27 88 of bij team milieu.

Digitale infosessies

Wil je graag meer informatie? Schrijf je in voor één van de digitale infosessies. Je krijgt info over de werking van de groepsaankoop en technische achtergrondinformatie over energiezuinige ramen.

De infosessies zullen doorgaan op volgende data:

  • maandag 12 oktober 2020 om 19.30 uur
  • dinsdag 27 oktober 2020 om 13.30 uur
  • maandag 16 november 2020 om 19.30 uur

Inschrijven voor een digitale infosessie kan via www.iok.be/ramen.

Wil je mee beslissen?

De keuze van de firma’s gebeurt door een stuurgroep van mensen die energiezuinige ramen willen laten plaatsen. Wil je deel uitmaken van deze stuurgroep? Duid dit dan aan bij je inschrijving.

Heb je nog vragen?

014 56 27 88 of duurzaamheidsteam@iok.be

Combineer de groepsaankoop met de renteloze energielening

Ook al zorgen nieuw ramen voor een lagere energiefactuur, toch hangt er aan deze investering ook een prijskaartje vast. Gelukkig bestaat de renteloze energielening voor personen die behoren tot één van de doelgroepen.

Als alleenstaande, gepensioneerde, persoon met een verhoogde tegemoetkoming van het ziekenfonds of sociaal tarief heb je kans om hiervan gebruik te maken. Ook huishoudens met een jaarlijks gezamenlijk belastbaar inkomen lager dan 31 550 euro (inkomsten 2017 – aanslag 2018) hebben recht om een aanvraag in te dienen.

Renteloos betekent dat je een jaarlijks kostenpercentage (JKP) hebt van 0 %. Deze energielening is een lening op afbetaling (consumentenkrediet) van maximaal 15 000 euro. Je kan de lening spreiden over maximaal 10 jaar.

De aanvraag gebeurt aan de hand van een aantal documenten, waaronder de gekozen offerte. Vooraf aan goedkeuring mag er geen factuur opgemaakt worden. De factuur zal in een latere fase door de Vlaamse overheid rechtstreeks aan de aannemer betaald worden.

Meer informatie over de Vlaamse Energielening kan je vinden via:

www.iok.be/energielening , 014 57 42 79, ellen.vanhoudt@iok.be 

Gepubliceerd op dinsdag 15 september 2020 8.02 u.

Heb je niet gevonden wat je zocht?

Laat het ons weten.