Expo: Mensen met een ziel, Volderke

Van 18 september 2021 t.e.m. 5 december 2021 zal de tentoonstelling 'Mensen met een ziel' van 't Volderke lopen in de Agora van het gemeentehuis. De tentoonstelling is gratis te bezoeken, zonder reservatie en zal geopend zijn tijdens de openingsuren van het gemeentehuis, net als op 18 september, 19 september, 1 november, 2 november en 4 en 5 december.

Naar aanleiding van hun dertigjarig bestaan staken enkele hulpverleners van 't Volderke de koppen bij mekaar om een tentoonstelling te organiseren met onder meer verhalen, tekeningen en foto's uit de verschillende leefgroepen. Met deze werken willen ze een bezieling overbrengen, een moment waarop je geraakt wordt door interactie of een ervaring.

Mensen met een ziel, Volderke

't Volderke wil hiermee inkijk geven op wat er leeft onder de bewoners, het personeel, de hulpverleners en de vrijwilligers in hun organisatie. Veel mensen kunnen zich wel een beeld voor de geest halen wanneer ze denken aan mensen die er wonen of werken, maar deze tentoonstelling toont hoe het er werkelijk aan toe gaat. Met zowel mooie als moeilijke ervaringen.

Multidisciplinair

De expo is multidisciplinair: je krijgt zowel foto's, gedichten, verhalen, cartoons, filmpjes en audiomateriaal voorgeschoteld tijdens je bezoek. Op de achtergrond zal zelfgemaakte muziek van Chora klinken. Maar de meer dan dertig pakkende portretfoto's van zowel bewoners als hulpverleners zullen de eyecatcher vormen van de tentoonstelling. Stuk voor stuk foto's van echte mensen, mensen met een ziel.

De tentoonstelling kwam tot stand met de medewerking van het Meerhouts kunstenaarscollectief Tarmac en lokaal bestuur Meerhout.

Loftrompet

Lokaal bestuur Meerhout en de cultuurraad kozen voor het Volderke als tweede laureaat van de Loftrompet, een symbolische erkenning voor een grote culturele bijdrage aan de Meerhoutse gemeenschap.

Praktisch

De praktische regeling volgt nog. Deze is afhankelijk van de dan geldende coronamaatregelen voor indoorevenementen. 

Toegang en openingsuren 

dag openingsuren
maandag

9 -12 uur

14 - 16 uur

17 - 19 uur

dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag 9 - 12 uur
openingsweekend (18 en 19 september) 13 - 17 uur
feestdagen (1 en 2 november) 13 - 17 uur
4 en 5 december 13 - 17 uur

praktische informatie

wanneer

waar

Agora gemeentehuis

organisatie

Volderke vzw

filter op categorie

Heb je niet gevonden wat je zocht?

Laat het ons weten.