Extra prikdagen in vaccinatiecentrum Geel-Laakdal-Meerhout

De vaccinatiecentra in Geel en Westerlo organiseren extra prikdagen. Nog voor Kerstmis willen de vaccinatiecentra alle 60-plussers, zorgverleners en mensen die het vaccin van Johnson & Johnson en AstraZeneca kregen uitnodigen voor een boostervaccin.

Ook twijfelaars die niet ingingen op een eerdere uitnodiging, kunnen een afspraak maken.

Zoveel mogelijk boosterprikken

Met de stijgende coronacijfers is de intentie om zo snel en zo veel mogelijk  boosterprikken te zetten. Per centrum plannen we acht extra prikdagen. Zo is er voldoende capaciteit om dit jaar nog alle 60-plussers, zorgverleners en wie ingeënt werd met Johnson & Johnson of AstraZeneca te vaccineren. Wie in aanmerking komt en tot de doelgroep behoort, mag de komende weken een uitnodiging verwachten. In januari zal stapsgewijs de rest van de bevolking volgen.’

Extra prikmomenten in Geel

Het nieuw vaccinatiecentrum, achter de Sint-Amandskerk, opende op maandag 22 november haar deuren. Normaal gezien stond de tweede prikdag pas op 2 december gepland, maar er komen volgende week al extra momenten bij: maandag 29 november en woensdag 1 december. In de loop van december worden dan nog eens zes extra momenten ingepland. Van 22 november tot kerstmis staan in totaal 22 prikdagen gepland, goed voor 22 000 prikjes.

Wie wordt er uitgenodigd?

Deze week stuurde het vaccinatiecentrum Geel-Meerhout-Laakdal uitnodigingen naar volgende groepen:

 •  60-plussers
 • zorgverleners
  • o Zorgverleners die werken in een residentiële of niet-residentiële voorziening zoals een ziekenhuis of een woonzorgcentrum zullen hun prik op de werkvloer krijgen.
  • o Zorgverleners die niet werken in een voorziening worden uitgenodigd in het vaccinatiecentrum.
 • mensen die ingeënt werden met J&J
 • nieuwe 12-jarigen.

LET OP: een uitnodiging voor een boosterprik krijg je pas twee, vier of zes maanden na laatste vaccinatie:  

 • minstens 2 maanden na de enige prik van het Johnson & Johnson-vaccin
 • minstens 4 maanden na de tweede prik van het AstraZeneca
 • minstens 6 maanden na de tweede prik van het Pfizer- of Moderna-vaccin.

We verwachten dat vanaf volgende week ook mensen die eerder een vaccin van AstraZeneca kregen uitgenodigd kunnen worden. We wachten nog op de definitieve beslissing van Vlaanderen hierover.

Ook wie niet inging op eerdere vaccinatie-uitnodigingen, maar nu toch overtuigd is om zich te laten vaccineren, kan nog een afspraak maken via de Helpdesk van Vaccinatiecentra Zuiderkempen op het nummer 014 56 79 90 tussen 9 uur en 17 uur. 

 Afspraak maken of afspraak verplaatsen

Wie een uitnodiging kreeg, kan zelf een vaccinatieafspraak inboeken uit een aantal voorgestelde momenten. Dit kan online of telefonisch. Ook je afspraken verplaatsen kan op dezelfde manier:

 1. Surf naar deze website en vul je persoonlijke vaccinatiecode in. Die code vind je terug in je uitnodigingsbrief.
 2. Scan met je smartphone de QR-code die in je uitnodigingsbrief vermeld staat.
 3. Bel naar de Helpdesk Zuiderkempen via 014 56 79 90. De helpdesk is bereikbaar op werkdagen van 9 uur tot 17 uur.              

Momenteel is het heel druk bij de helpdesk. Mogelijk moet je even wachten vooraleer je een medewerker aan de lijn krijgt.

Gepubliceerd op donderdag 25 november 2021 10.04 u.

Heb je niet gevonden wat je zocht?

Laat het ons weten.