Gemeentelijke activiteiten geannuleerd tot einde mei

Lokaal bestuur Meerhout annuleert alle gemeentelijke vrijetijdsactiviteiten tot en met 31 mei. Verder zijn ook volgende activiteiten al geannuleerd: 80-plussers ontmoeten elkaar (18 juni), Roefel (24 juni), Kattenfeesten (22 augustus) en de kioskconcerten.

Geen kattenfeesten dit jaar

De federale veiligheidsraad besliste eerder al om alle massa-evenementen tot en met 31 augustus te verbieden. Daardoor werden grote festivals en concerten geannuleerd. Het is op dit ogenblik nog niet duidelijk of kleinere, plaatselijke evenementen zoals De Kattenfeesten toegelaten zullen worden. Uit voorzorg heeft lokaal bestuur Meerhout beslist om de negentiende editie van de Kattenfeesten niet te laten plaatsvinden dit jaar. Tot en met 31 mei zijn alle gemeentelijke activiteiten geannuleerd. Het bestuur schrapte nog een aantal andere gemeentelijke activiteiten van zijn kalender:

80-plussers

De ontmoetingsdag voor de 80-plussers werd kort na het uitbreken van het corona-virus al verschoven van 2 april naar 18 juni. Maar aangezien de deelnemers behoren tot één van de meest kwetsbare groepen, is beslist om de ontmoetingsdag dit jaar niet meer te laten plaatsvinden. Alle deelnemers worden persoonlijk ge├»nformeerd en krijgen hun waarborg terug.

Begin april hebben medewerkers van het lokaal bestuur telefonisch contact opgenomen met een tweehonderdvijftigtal tachtigplussers om te vragen hoe het met hen gaat en of ze hulp nodig hebben. Het merendeel gaf aan dat ze op kinderen of buren kunnen rekenen voor boodschappen of voor veilig sociaal contact. De 80-plussers die niet telefonisch konden bereikt worden, kregen een brief met telefoonnummers waar ze terecht konden met hulpvragen.

Roefel

Op Roefel krijgen alle Meerhoutse kinderen van het vierde, vijfde en zesde leerjaar de kans om actief deel te nemen aan de volwassen wereld. Die dag kunnen ze een kijkje nemen achter de schermen van handelszaken, bedrijven, verenigingen of organisaties.Er kan gekozen worden uit verschillende  Roefelpakketten met voor ieder wat wils.

Uit voorzorg besliste lokaal bestuur Meerhout om ook deze activiteit te annuleren.

Vorig jaar namen er 128 kinderen deel aan Roefel.

Geen muziek aan de kiosk deze zomer

Ook de kioskconcerten die van 26 juni tot 6 september gepland stonden worden geschrapt.

Ook de Drieprovinciënroute die op 7 juni gepland stond, is door de organisatoren afgelast omwille van het coronavirus.

Kijk in de activiteitenkalender op www.meerhout.be voor een recent overzicht.

Gepubliceerd op donderdag 30 april 2020 6 u.

Heb je niet gevonden wat je zocht?

Laat het ons weten.