Gezocht: restaurants voor gratis energiescreening

De studenten Energietechnologie van Thomas More Campus Geel gaan restaurants in de Kempen screenen op hun energieverbruik. Concreet zoeken ze een tiental restaurants om een gratis energiescan uit te voeren.

Op basis van de screening krijgen de deelnemende bedrijven aanbevelingen om hun energiekosten te verlagen. Inschrijven kan tot en met 12 februari 2023.

Analyse van het energieverbruik en voorstellen voor energiebesparende maatregelen

Dat energie alsmaar duurder wordt, is het afgelopen jaar pijnlijk duidelijk geworden. Energiegebruik verminderen, verduurzamen en efficiënter maken is daarom een uitdaging waar we allemaal voor staan. De studenten Energietechnologie van Thomas More voeren ieder jaar energiescans uit in een bepaalde bedrijfssector in de Kempen, dit jaar komen restaurants aan de beurt. Tijdens zo’n energiescan wordt bestudeerd hoe een verlaging van je energieverbruik kan worden gerealiseerd, met een gunstig gevolg voor je budget. Daarnaast wordt ook een grondige analyse van de CO2-uitstoot van je bedrijf gemaakt.

Kempen2030

Met het project ondersteunen de studenten de doelstelling van Kempen2030, het engagement van de 29 Kempense gemeenten om 40% CO2 te besparen tegen 2030. De voorbije acht jaar op voerden de studenten Energietechnologie aan Thomas More Campus Geel reeds energiescans uit bij diverse lokale bedrijven.

Kandidaten gezocht

In de eerste fase van het project worden restaurants uit de Kempen gezocht om deel te nemen. Geïnteresseerde restaurants kunnen zich nog inschrijven tot en met 12 februari 2023. Als je geselecteerd bent, wordt je eind februari persoonlijk op de hoogte gebracht. In een tweede fase voeren teams van 4 à 5 studenten energiescans uit. De resultaten van deze scans worden geanalyseerd en vergeleken met elkaar. Deelnemers krijgen vervolgens advies op maat en worden begeleid om hun energieverbruik te doen dalen. De resultaten van het project worden in mei 2023 voorgesteld op een evenement met alle betrokken partners en restaurantuitbaters.

Baat je een restaurant uit in één van de 29 IOK-gemeenten en heb je interesse om je energiegebruik te verduurzamen? Schrijf je dan in via onderstaande link en wie weet nemen de studenten in de loop van februari contact met je op voor een gratis energiescan.

Meer info?

Tom Soffers | tom.soffers@thomasmore.be

Simon Binnemans | simon.binnemans@thomasmore.be

inschrijven?

https://www.kempen2030.be/gratis-energiescan-inschrijving 

Gepubliceerd op dinsdag 29 november 2022 8.58 u.

Heb je niet gevonden wat je zocht?

Laat het ons weten.