Gulle gevers

De eindejaarsperiode is voor vele mensen een tijd van geven, van delen en van verbinden. Voor anderen is het een moment van confrontatie en eenzaamheid. Het is fijn om te merken dat die eerste groep iets wil betekenen voor mensen uit die tweede.

Al heel wat jaren ontvangt onze sociale dienst giften in natura vanwege organisaties die (kans)armen een warm hart toedragen. Exxon engageert Sinterklaas om pakjes te leveren. Rotary zorgt voor kerstpakketten voor de minstbedeelden en Lions Club Tessenderlo koopt warme winterschoenen voor kinderen tussen 3 en 9 jaar.

Naar aanleiding van de Warmste Week deed ook Ferm Zittaart een oproep aan haar leden om iets te schenken. Het resultaat: een aantal goed gevulde dozen vol verzorgingsproducten en  voeding met een lange bewaartermijn werden afgeleverd op de sociale dienst. Deze producten worden verdeeld onder de gezinnen die in begeleiding zijn van onze maatschappelijk werkers.

Maar ook op andere manieren dragen mensen bij tot een verbindende samenleving: vrijwilligers die helpen bij het vervoeren van mensen of bij de verhuis van spullen, helpende handen in ons woonzorgcentrum, opvanggezinnen voor Oekraïense ontheemden,... of gewoon die immer vriendelijke buur die al eens de mouwen opstroopt om in de straat iemand te helpen met een klusje.

Wij willen iedereen die op één of andere manier zijn/haar steentje bijdraagt aan een warme en verbindende samenleving, heel erg bedanken voor deze inzet.

Gepubliceerd op woensdag 11 januari 2023 15.34 u.

Heb je niet gevonden wat je zocht?

Laat het ons weten.